Otvorene sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BiH Otvorene sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BiH
U Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” – Mojmilo, večeras su u Sarajevu svečano otvorene 3. sportske igre “Oaze” i Specijalne olimpijade BiH. Organizatori međunarodnog takmičenja... Otvorene sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BiH

U Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” – Mojmilo, večeras su u Sarajevu svečano otvorene 3. sportske igre “Oaze” i Specijalne olimpijade BiH. Organizatori međunarodnog takmičenja su Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području …

… Kantona Sarajevo “Oaza” u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH.

Na manifestaciji učestvuje rekordnih 47 ekipa sa više od 700 prijavljenih takmičara iz sedam država – Švedske, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Tokom trodnevnog takmičenja, osobe sa invaliditetom će se boriti za odličja u osam  sportova – mali  nogomet, košarka, atletika, plivanje, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Prema UN Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom, koju je Bosna i Hercegovina ratifikovala i potpisala 2009. godine, osobe sa invaliditetom imaju pravo na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom, te pravo na život u lokalnoj zajedici.

Cilj ovog takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te njihovo ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0