Otvorena izložba slika Ljube Laha Otvorena izložba slika Ljube Laha
Predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Troplet Miroslav Nikolić i predstojnik mostarske Galerije “Aluminij” Darko Juka otvorili su sinoć u Aluminijevu galerijskom prostoru izložbu slika pokojnog... Otvorena izložba slika Ljube Laha

Predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Troplet Miroslav Nikolić i predstojnik mostarske Galerije “Aluminij” Darko Juka otvorili su sinoć u Aluminijevu galerijskom prostoru izložbu slika pokojnog slikara Ljube Laha.

Riječ je o dvadesetak slika prožetih motivima iz Mojsijeva života, a za postavljanje izložbe, koja je ujedno i prva Lahova samostalna izložba u Mostaru, djela su ustupljena iz umjetničke riznice Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Lah je, naime, knjigu duhovnih vježbi po Mojsiju biskupa mons. dr. Ratka Perića opremio s dvadesetak uradaka s motivima iz biblijske predaje o tome znamenitomu zakonodavcu, koji je iz egipatskoga ropstva, vođen Božjom rukom, izveo židovski narod.

Osvrćući se na te radove mons. Perić istaknuo je kako promatrati Mojsija, njegov život i djelo, znači pratiti djelo Boga Izbavitelja i Osloboditelja, koji se služi osobnošću i sposobnostima svojega sluge.

Izložba ostaje otvorenom do 15. studenoga, a djela je moguće besplatno razgledati svakim radnim danom od 7 do 20 sati te subotom od 9 do 14 sati.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0