Otvoren 17.Jazz Fest Sarajevo Otvoren 17.Jazz Fest Sarajevo
Međunarodni 17. po redu muzički festival Jazz Fest Sarajevo večeras je otvoren u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu. Prisutne je kratko pozdravio... Otvoren 17.Jazz Fest Sarajevo

Međunarodni 17. po redu muzički festival Jazz Fest Sarajevo večeras je otvoren u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu.

Prisutne je kratko pozdravio direktor festivala Edin Zubčević te nabrajajući soliste večerašnjeg koncerta Freda Wesleya, Davida Krakauera i orkestar Abraham Inc. rekao da se to kod nas kaže Ibrahimova firma što je oduševilo prisutne.

Abraham Inc., je desetočlani ansambl umjetnika iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije koji posjetiocima nudi jedinstvenu fuziju klezmera, hip-hopa, funka i jazza.

Ansambl predvode virtuozni klarinetista i jedan od najpopularnijih predstavnika klezmer muzike David Krakauer i maestro funka, trombonista Fred Wesley.

U Abraham Inc. orkestru je i kanadski hip hoper Josh Dolgin poznatiji pod pseudonimom So Called.

Band koji je večeras nastupio spaja razne muzičke tradicije i žanrove i inovativna je mješavina muzičkih formi i uticaja.

Krakauerova diskografija sadrži neke od najznačajnijih snimaka objavljenih proteklih decenija kada je klarinet u pitanju, dok je Wesley međunarodnu reputaciju stekao nastupajući i komponirajući za Jamesa Browna, te je prozvan najpoznatijim sidemenom na svijetu koji je definirao funk kakav danas poznajemo.

Nakon koncerta u BKC-u festivalski program će biti nastavljen u Clubu Monument gdje će u 22 sata nastupiti kanadski trubač rođen u Sarajevu Miron Rafajlović koji će predstaviti svoj bosanskohercegovački kvintet.

Pratite Facebook Fan Page

Preuzmite Program 17. Jazz Festivala u Sarajevu

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0