Otvaranjem kamenoloma 15 novih radnih mjesta na lokalitetu “Hrastić” Otvaranjem kamenoloma 15 novih radnih mjesta na lokalitetu “Hrastić”
Ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog i građevinskog kamena – krečnjaka na lokalitetu “Hrastić” danas su potpisali direktor privrednog društva “Geoinženjering” d.o.o. Tuzla... Otvaranjem kamenoloma 15 novih radnih mjesta na lokalitetu “Hrastić”

Ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog i građevinskog kamena – krečnjaka na lokalitetu “Hrastić” danas su potpisali direktor privrednog društva “Geoinženjering” d.o.o. Tuzla Šemsudin Čengić i Ministar industrije, energetike i rudarstva TK Željko Knežiček.

Koncesija za eksploataciju tehničkog i građevinskog kamena – krečnjaka na lokalitetu “Hrastić” kod Stupara u općini Kladanj dodjeljena je na period od 5 godina, pri čemu tekuća koncesiona naknada iznosi 0,50 KM/m3 čvrste mase kamena krečnjaka.

Vlada Tuzlanskog kantona je još krajem 2011. godine donijela Odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog i građevinskog kamena – krečnjaka ovom  privrednom društvu, a društvo je u proteklom periodu uplatilo cjelokupan iznos jednokratne novčane naknade u iznosu od 30.000 KM, te obezbijedilo odgovarajuću bankovnu garanciju.

Otvaranjem ovog kamenoloma, Geoinženjering će otvoriti minimalno 15 novih radnih mjesta, istaknuto je prilikom današnjeg potpisivanja.

poslovnisaradnik.com

anes.h