Otvaranje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici Otvaranje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici
Na otvaranju ovogodišnje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici u nedjelju se na platou ispred hotela “Maršal” na Bjelašnici očekuje više od 10... Otvaranje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici

Na otvaranju ovogodišnje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici u nedjelju se na platou ispred hotela “Maršal” na Bjelašnici očekuje više od 10 hiljada posjetilaca.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica izjavio je danas na pres-konferenciji da su u organizaciju manifestacije uključene sve relevantne institucije Kantona, te istakao da su Igman i Bjelašnica i od interesa viših nivoa vlasti FBiH i države.

Hrenovica je kazao da će ovogodišnje otvaranje biti skromnije u odnosu na prethodne godine.

I pored, toga, dodao je, budući da je uspostavljena koordinacija između više institucija, turističkih zajednica, preduzeća i agencija, bit će priređen niz sadržaja za sve uzraste, kao i što su Festival čokolade, prezentacije rukotvorina i organske hrane.

V.d.direktor KJP ZOI 84 Džemal Bisić je podsjetio da je situacija u tom preduzeću jako teška, ali i da su svi ljudski resursi uključeni u uređenje staza, te da se iznalaze dodatni potencijali da bi se što spremnije ušlo u zimsku turističku sezonu.

Bisić je posebno ukazao na značaj aktivnosti Ministarstva privrede Kantona Sarajevo na uvezivanju i koordinaciji više pravnih subjekata na prostoru Igmana i Bjelašnice ne samo za otvaranje nego i što bolje organizacije cijele zimske turističke sezone.

On je također kazao da će cijene ski- karata ostati na istom nivou kao i prošle sezone, uz proširenu ponudu parkinga.

Direktor hotela “Maršal” Zahid Bešović istaknuo je da je menadžment hotela stavio sve kapacitete na raspolaganje za ceremoniju otvaranja, te dodao da prvi put svi turistički djelatnici i hotelijeri nastupaju zajedno i koordinirano radi promocije turizma i turističke ponude Igmana i Bjelašnice.

Bešović je dodao da se ove godine na Bjelašnici očekuju posebno gosti iz Poljske, Češke, te cijele Dalmacije, kao i brojna bh. dijaspora.

Organizaciju otvaranja zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici s 10.000 KM pomogli su turističke zajednice FBiH i Kantona Sarajevo, zatim Ministarstvo privrede Kantona također s 10.000 KM te hotel “Maršal”.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0