Otvara Se Više Pogona I Radnih Mjesta U Srebrenici Otvara Se Više Pogona I Radnih Mjesta U Srebrenici
Nastavljamo sa našom rubrikom Bolji Posao. U medijima se pojavila veoma pozitivna informacija koja nam stiže iz Srebrenice. Naime, kompanija Prevent gradi novi objekat... Otvara Se Više Pogona I Radnih Mjesta U Srebrenici

Nastavljamo sa našom rubrikom Bolji Posao. U medijima se pojavila veoma pozitivna informacija koja nam stiže iz Srebrenice. Naime, kompanija Prevent gradi novi objekat u blizini Potočara, gdje planira proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, i to njih ukupno 130.

Kompanija “Prevent” gradi novi objekat u Potočarima kod Srebrenice za proširenje i povećanje obima proizvodnje i otvaranje novih 50 radnih mjesta, rekao je načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković.

On je rekao da će radovi na izgradnji novog pogona i instalisanju opreme biti relativno brzo završeni i da će za dva do tri mjeseca početi proizvodnja dijelova za autoindustriju.

Duraković je rekao da je izvjesno otvaranje i novih 30 radnih mjesta u pogonu “Cimosa” u Potočarima koji će biti angažovani na kooperativnoj proizvodnji “Cimosa” i “Preventa” koja će biti uspostavljena za proizvodnju određenih elemenata.

Prema njegovim riječima, realno je očekivati da i goraždanska firma “Preciza” uskoro počne graditi proizvodni pogon u Srebrenici, u kome zaposlenje treba da dobije oko 50 radnika, jer su dobijena uvjeravanja od poslovodstva te firme koja je ispoljila interesovanje da na taj način doprinese oporavku ove opštine.

On je naglasio da realizacija ova tri programa treba da omogući otvaranje ukupno 130 novih radnih mjesta, ali da postoje i drugi projekti koji nagovještavaju ulaganja i novo zapošljavanje.

Duraković kaže da postoji ozbiljno interesovanje jedne kompanije iz Srbije za otvaranje pogona metalne industrije u Skelanima.

Duraković je naglasio da opština uz pomoć UNDP-a namjerava izgraditi nekoliko poslovnih objekata u industrijskim zonama ove opštine koji će biti ponuđeni potencijalnim investitorima za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

On smatra da će do realizacije svih ovih projekata i inicijativa doći u ovoj godini.

“Pored aktivnosti na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta u industriji i pokretanju rada novih proizvodnih pogona, opština Srebrenica obezbijedila je 20.000 KM za nabavku 50 sistema za navodnjavanje plantaža jagodičastog voća i oni će uskoro biti nabavljeni i dodijeljeni uzgajivačima, a oko 40.000 KM namijenjeno je za podsticaj proljećne sjetve”, precizirao je Duraković.

Kako je rekao, na jesen će biti nabavljeno još 50 sistema za navodnjavanje jagodičastog voća i planirano je izdvajanje 40.000 KM iz opštinskog budžeta za jesenju sjetvu kako bi se pružila podrška poljoprivrednoj proizvodnji i ostanku stanovništva na selu stvaranjem uslova da mogu živjeti od svog rada.

“Sve ove aktivnosti vode se sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta, zapošljavanja i poboljšavanja uslova života i opstanka stanovništva u srebreničkoj opštini, te prevazilaženja ekonomske krize i razvoja ove opštine kao i poboljšanja standarda njenih građana”, zaključio je Duraković.

poslovnisaradnik

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0