Oni su najuspješnija sportska reprezentacija BiH svih vremena Oni su najuspješnija sportska reprezentacija BiH svih vremena
Pobjeda, borba, fenomenalna igra, medalja, ponos, uspjeh, slavlje, inat, trijumf bez izgubljenog seta, svjetski, evropski prvaci… najčešće su riječi kada pišemo o reprezentaciji BiH... Oni su najuspješnija sportska reprezentacija BiH svih vremena

Pobjeda, borba, fenomenalna igra, medalja, ponos, uspjeh, slavlje, inat, trijumf bez izgubljenog seta, svjetski, evropski prvaci… najčešće su riječi kada pišemo o reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci.

Izabranici Mirze Hrustemovića još su jednom na najbolji mogući način predstavili našu zemlju i po osmi put osvojili titulu najbolje reprezentacije na Starom kontinentu. U finalnom dvoboju Evropskog prvenstva u Poljskoj u subotu su savladali Rusiju 3:0 u setovima. Naslov su odbranili sa pet čistih pobjeda.

Definitivno, oni su najtrofejnija bh. selekcija. Pored osam titula prvaka Evrope, osvojili su dva zlata na Paraolimpijskim igrama (2004. u Atini i 2012. u Londonu). Izrazito smo ponosni na njih, ostvarili su uspjehe za pamćenje. Unutar državnog tima vlada disciplina, poštovanje, hijerarhija i organizacija. BiH treba biti ponosna, BiH mora biti sretna što ima reprezentaciju čiji rezultati proizvode bujicu emocija. Oni imaju kvalitet, igraju srcem za svoju zemlju i ne zavise od neke pogrešne sudijske odluke. Jednostavno, šampioni.

Uvijek ponude najbolje što mogu

Inače, do finala na kontinentalnoj smotri naši odbojkaši su ubjedljivo savladali Srbiju, Hrvatsku, Holandiju i Ukrajinu. I to bez ijednog izgubljenog seta. U finalni dvoboj ušli su s namjerom da ponude najbolje što mogu.

Podvlačili su kako okršaj sa Rusima dočekuju sa maksimalnim ambicijama i maksimalnim optimizmom. Na kraju su dotakli vrh bez izgubljenog seta. Ponovo su demonstrirali mentalnu snagu, borbenost, upornost, karakter i htijenje. Ponovo su obradovali naciju.

Iako su se gotovo sa svakog takmičenja vraćali sa medaljama, njihova želja za uspjehom uvijek je postajala veća. Radili su na poboljšanju. Samouvjerenost, koncentracija, borbenost i voljni moment njihova je najjača odlika.

Zajedništvom prave dobar rezultat

Svaki protivnik koji je protiv bh. selekcije prihvatio borbu “otvorenog garda” doživio je nokaut. Inače, naši reprezentativci zajedništvom godinama prave dobar rezultat. U svakom dvoboju jurišaju na trijumf, a protiv njih svi daju i više od maksimuma kako bi ih skinuli sa trona. Svaki novi izazov bio je sve teži, ali su bh. odbojkaši ozbiljnim i opreznim pristupom pronalazili motiv te pravili senzacionalne rezultate.

Vrhunske izvedbe trasirale bi put do novih medalja. Mada je teško konstantno pobjeđivati nikada nisu dopuštali razmišljanje kako će se suparnici uspaničiti i unaprijed upisati poraz. Znali su da je takvo razmišljanje prvi korak do poromašaja.

U zaključku, BiH na veliko takmičenje po inerciji stiže kao prvi favorit. Nacija je nakon njihovih nastupa ispunjena srećom. Tako je i ovaj put.

Zlatni momci večeras u 21.20 sati stižu na Aerodrom u Sarajevu, dočekajmo ih!.

Izvor: Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0