On će biti savršen otac moje djece! On će biti savršen otac moje djece!
Kada planirate zajednički život s partnerom, razmišljate o tome kako će sve to izgledati, da li će on biti dobar otac vašoj djeci… Postoji... On će biti savršen otac moje djece!

Kada planirate zajednički život s partnerom, razmišljate o tome kako će sve to izgledati, da li će on biti dobar otac vašoj djeci… Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da je on dobar “materijal” za tatu.

Naravno, ne računate na to da će on sve raditi umjesto vas, ali ako pokazuje volju da ponekad obaveze poput spremanja hrane ili brisanja prašine u kući preuzme na sebe, to je svakako dobar znak. Nije poenta u tome šta će ko uraditi, već je važno to što je on voljan da aktivno učestvuje u zajedničkom životu. Uostalom, njegova pomoć u kući dobro će vam doći kada dobijete bebu i imate gomilu obaveza.

 

Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite da računate na podršku svog partnera, a ne na nekoga ko će sjesti pored vas i plakati. Muškarac koji može da se snađe kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji, vjerovatno će moći i da umiri bebu kada zaplače u tri sata ujutru.

 

Brine o vašim potrebama

Niko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi da učini sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman da ulaže u vašu vezu i zajednički život. To što brine o vama znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da dobro brine i o vašim mališanima. Odgovoran je Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ukoliko je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome da li je poneo sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje… znači da je odgovoran i da će takav biti prema vašoj djeci. U svakom slučaju, ne možete da očekujete od nekoga ko je kao “muva bez glave” da će sutra moći da vodi računa o djeci.

 

Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca, navikao je da razmišlja o još nečijim potrebama, a ne samo svojim. Briga o tome da li je ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta… nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu “ulogu”.

 

Zabavan je

Ako dijelite smisao za humor i on umije da vas nasmije onda kada vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem umijeti da vam uljepša dan.

 

Odlučan je

Kada odlučite da započnete zajednički život, važno je da znate da u svakom trenutku možete da računate na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji prije svakog odlaska do prodavnice još uvijek zove mamu da joj se javi. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati da zovete svaka dva minuta da mu objasnite kako se mijenjaju pelene, gdje stoji hrana za dijete…

 

Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u vaspitavanju mališana, naročito kada uđu pubertet.

 

Osjećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija da bilo kome pomogne kada može, brine o tome da (ne)namjerno ne povredi druge, možete računati na to da će vašu djecu naučiti pravim vrijednostima. Zar to i nije najbitnije?

 

Želi da bude dobar tata

Jedno je sigurno – kada vaše prvo dijete dođe na svijet i nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, važno je da znate da on makar želi da bude dobar otac i da će dati sve od sebe da to i ostvari.

Izvor: mondo.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0