Olakšajte sebi učenje Olakšajte sebi učenje
Nije vam lako učiti? Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da lakše učite i brže pamtite. Prije nego krenete sa učenjem morate se... Olakšajte sebi učenje

Nije vam lako učiti? Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da lakše učite i brže pamtite.

Prije nego krenete sa učenjem morate se opustiti tako da za vrijeme učenja možete da se koncentrišete samo na ono što trebate zapamtiti. Udahnite duboko nekoliko puta. Zatim se prepustite mašti i razmišljajte o nečem lijepom.

Odredite sebi vrijeme za učenje i svaki dan učite u isto vrijeme. Na taj način ćete sebi stvoriti naviku. Obavijestite svoje prijatelje i porodicu kada učite tako da budete sigurni da vas niko i ništa neće ometati. Ugasite telefon, televiziju i kompjuter.

Gradivo koje trebate naučiti podijelite u nekoliko manjih cjelina i učite samo po jedan dio. Nemojte prelaziti na iduće poglavlje dok predhodno niste dobro naučili.

Ukoliko vam se desi da se ne možete skoncentrisati na učenje i misli vam stalno lutaju, ustanite, prošetajte i protegnite se, popijte sok, a zatim se vratite na mjesto gdje učite.

Kada završite sa učenjem možete da radite šta god poželite, pa neka vam to bude jedna od misli prije samog učenja.

ljepota.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *