Ogrlice od ćilibara: Najbezbolniji način za rast zubića Ogrlice od ćilibara: Najbezbolniji način za rast zubića
Beba, ali i njihovim mamama, rast prvih zubića uvijek teško pada. Naše bake uvijek imaju brojne savjete kako da se postupi u ovoj situaciji,... Ogrlice od ćilibara: Najbezbolniji način za rast zubića

Beba, ali i njihovim mamama, rast prvih zubića uvijek teško pada. Naše bake uvijek imaju brojne savjete kako da se postupi u ovoj situaciji, ali nošenje ćilibara je najlakši i najbezbolniji način.

Fosilna smola, Sunčev kamen, ćilibar ili jantar, dobija se od nekoliko vrsta četinara. Najpoznatija nalazišta su u baltičkim zemljama, a čak 90 procenata u ruskom gradu Kalinjingradu. Ćilibar se smatra i dragim kamenom, iako nije mineral i nema kristalnu strukturu.

Kroz historiju se koristio kao moćno sredstvo za iscjeljenje, jer podiže energiju, ubrzava rehabilitaciju i pomaže da rane brže zarastu. Osim toga, budi optimizam, apsorbuje bol i negativnu energiju. Ublažava stres, jača imuni sistem i memoriju.

Od tjelesne temperature kiselina iz jantara prodire u organizam i djeluje protivupalno. Nošenje ogrlice od ćilibara ublažava bolove bebi dok joj rastu prvi zubići, a može i da poboljša njihov kvalitet. Mališani su zato manje nervozni i mirnije spavaju. Stručnjaci preporučuju roditeljima da djetetu stave ogrlicu već u trećem mjesecu, da stoji dok svi zubi ne izbiju.

Izvor: novosti.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *