Održan koncert ‘Naša djeca plešu klasični balet’ Održan koncert ‘Naša djeca plešu klasični balet’
Balet “Mostar Arabesque” sutra će, s početkom u 19 sati, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” upriličiti peti po redu koncert “Naša djeca plešu... Održan koncert ‘Naša djeca plešu klasični balet’

Balet “Mostar Arabesque” sutra će, s početkom u 19 sati, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” upriličiti peti po redu koncert “Naša djeca plešu klasični balet”.

Koncert će biti otvoren završnim kolom iz opere “Ero s onoga svijeta”.

“Pored ostalih, imat cemo priliku vidjeti i klasične varijacije koje će balerine predstaviti na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju ‘Mia Čolak Slavenska’ u Zagrebu krajem lipnja”, kazala je u izjavi za Fenu direktorica i idejni tvorac projekta “Naša djeca plešu klasični balet” prof. Arleta Ćehić, istaknuvši kako je ove godine najzadovoljnija odabirom i kvalitetom repertoara.

Po njezinim riječima, na koncertu će biti puno cvijeća i valcera uz klasični pokret, a sve to u dijalogu s likovnim ostvarenjima, kako djece, tako i odraslih likovnih stvaralaca. Vrhunska poetska ostvarenja Antuna Branka Šimića, Alekse Šantića i Maka Dizdara, čitat će prvak HNK, glumac Velimir Pšeničnik Njirić, koji će voditi kompletan program.

10388643_846727485356343_929753217092378789_n

Gosti programa su učenici muzičke i glazbene škole iz Mostara, a specijalni gost je prof. Mujo Šantić, koji će svirati na klarinetu.

“Bit će to još jedan korak dalje i više u prepoznavanju, razumijevanju i popularizaciji jedinstvenog prožimanja baletne, likovne, glazbene i dramske umjetnosti”, istaknula je Ćehić.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0