Odluke koje će vam pomoći u ostvarnju vaših snova Odluke koje će vam pomoći u ostvarnju vaših snova
Osjećaj koji nam pruža iskustvo ostvarenja zacrtanih ciljeva, zadataka i snova je dobar. Svaki se dan suočavamo s brojnim odlukama, velikim i malim, ali... Odluke koje će vam pomoći u ostvarnju vaših snova

Osjećaj koji nam pruža iskustvo ostvarenja zacrtanih ciljeva, zadataka i snova je dobar. Svaki se dan suočavamo s brojnim odlukama, velikim i malim, ali ključ je u tome da je svaka od tih odluka jednako važna.

Skup svih odluka koje donesemo ključan je faktor koji odlučuje hoćemo li uspjeti ostvariti svoje snove u ciljeve. Srećom, postoje načini na koje možete naučiti nositi donositi dobre odluke.

Ustanite rano
Prestanite prakticirati ružnu naviku odlaganja alarma ili ‘ušutkavanja’ budilice na početku dana. Većina stvari počinje se događati tek nakon 9 sati ujutro, pa ranim ustajanjem stječete znatnu prednost.

Jedite zdravo
Otkrijte koja vam hrana odgovara i toga se držite. Razmišljajte o hrani kao gorivu koje vam je potrebno za obavljanje dnevnih zadataka. Jedite raznoliku hranu i u više manjih obroka tijekom dana.

Riskirajte
Kad odlučujete riskirati ujedno ste svjesni da postoji mogućnost neuspjeha. Tijekom donošenja takvih odluka učite važne lekcije. Ako povremeno ne riskirate, to jednostavno znači da ne učite.

Dovoljno se odmarajte
Postoji samo određen broj stvari koje možete napraviti uz pomoć prehrane, kofeina i fizičke spremnosti. Vaše je tijelo dizajnirano tako da se mora ‘ugasiti’ i obnoviti. Ne smijete to zaobilaziti.

Dajte sve od sebe
Mnogi uspješni ljudi tvrde da je upravo ovo jedan od najvažnijih segmenata u ostvarenju snova. Na poslu ili nekom projektu svako malo se zapitajte – radim li najbolje što mogu? Na taj ćete način poboljšati mnoge stvari.

Naučite reći ‘ne’
U mnogim će situacijama ovo biti teška odluka, ali morate je donijeti ako zaista želite biti uspješni. Ne možete svima udovoljiti svaki put i u svakom trenutku. Budite direktni i nećete požaliti.

Imajte vjere – u sebe
Morate vjerovati u sebe i put koji ste izabrali, jer ćete u protivnom biti osuđeni na neuspjeh. Sjetite se samo koliko ste puta ignorirali taj instinktivni glas u sebi i na kraju se suočili s raspletom koji vam baš i nije bio po volji. Slušajte sami sebe.

Pronađite svoju svrhu
To je ono što vas pogoni, puni osjećajem zadovoljstva i zbog čega zaboravljate na hranu i san. Ako ste svjesni da ne idete u smjeru u kojem biste željeli ići, važno je da se odmah zaustavite i vratite na pravi put. Svaki izbor kojeg donesete mora biti u skladu s vašom misijom.

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *