Obilježen Dan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Obilježen Dan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu
Na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu svečano je obilježen Dan Akademije scenskih umjetnosti.”Danas rezimiramo proteklu školsku godinu koja je bila jako uspješna, jer je... Obilježen Dan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu svečano je obilježen Dan Akademije scenskih umjetnosti.”Danas rezimiramo proteklu školsku godinu koja je bila jako uspješna, jer je postignuta integracija odsjeka unutar Akademije.

Studenti su izvršili sve planirane obaveze za ovu godinu i dobivaju čak i neke nagrade. Ovo su nove generacije koje zanimaju neke nove teme ili stare teme koje oni žele obrađivati na neki novi način. Teško je reći da li će biti bolji ili lošiji, ali će biti raznovrsniji”, kazao je novinarima profesor Srđan Vuletić.

Profesor režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Ademir Kenović ocijenio je da na Akademiji ide sve prema planu i programu.

“Svi studenti koji se prijave na studij scenskih umjetnosti su ozbiljni kandidati u svakoj grupi. Primjećujem da dolaze ljudi koji su odlučni da se bave ovim poslom i smatram da će nove generacije očvrsnuti ono što postoji te dati potrebni stabilitet”, zaključio je Kenović.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0