Obilježavanje Međunarodnog Dana Studenata Na Internacionalnom Burču Univerzitetu Obilježavanje Međunarodnog Dana Studenata Na Internacionalnom Burču Univerzitetu
U kampusu Internacionalnog Burč univerziteta danas je organiziran prigodan kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata. Kako je tom prilikom kazao organizator događaja, prorektor... Obilježavanje Međunarodnog Dana Studenata Na Internacionalnom Burču Univerzitetu

U kampusu Internacionalnog Burč univerziteta danas je organiziran prigodan kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata.

Kako je tom prilikom kazao organizator događaja, prorektor na Internacionalnom Burč univerzitetu, prof.dr Azamat Akbarov, jedan od načina da se doprinese usponu Bosne i Hercegovine jeste ulaganje u obrazovanje, što bi podstaklo na konkurentnost i dovođenje što većeg broja stranih studenata.

Saradnjom i međukulturalnom razmjenom ostvaruju se i krajnji rezultat a to su konkretni projekti, ekonomska dobit i blagostanje. Iz tog razloga i s ciljem promocije međusobnog upoznavanja predstavnika različitih kultura i njihove saradnje, na Internacionalnom Burč univerzitetu, otvorena za javnost, već drugu godinu za redom organizuje se manifestacija obilježavanje Međunarodnog dana studenata -kazao je Akbarov.

Izvor:Fena

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *