Obezbijeđena sredstva da svi sarajevski osnovci nauče plivati Obezbijeđena sredstva da svi sarajevski osnovci nauče plivati
Gradski vijećnici Grada Sarajeva danas su većinom glasova usvojili Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2014. godinu u iznosu od 11.490.030 KM, što je u... Obezbijeđena sredstva da svi sarajevski osnovci nauče plivati

Gradski vijećnici Grada Sarajeva danas su većinom glasova usvojili Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2014. godinu u iznosu od 11.490.030 KM, što je u odnosu na budžet 2013. godine umanjenje za 5,35 posto

“U skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju za obezbjeđenje uslova da svi osnovci na području Kantona Sarajevo izađu iz osnovne škole obučeni da se održavaju na vodi, bit će izdvojeno oko 100.000 KM”, kazao je Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

U idućoj godini Grad Sarajevo namjerava završiti projekt biciklističke staze, dionica Nedžarići-Skenderija, te će završiti projekt Gradske vijećnice za koji je prema Nacrtu budžeta za 2014. godinu planirano 200.000 KM.

Također, isti iznos od 200.000 KM su planirana sredstva za stidendiranje učenika naredne godine.

“Osim toga važno nam je da olakšamo kretanje slijepim ljudima barem u onom dijelu gdje se kreću blizu javnih površina. To je po prvi put da se u gradu Sarajevu razmišlja o toj kategoriji”, kaže Čović.

Budžet u visini od oko 11.000.000 KM, smatra on, treba biti strateški opredijeljen na ono što je zahtjev i što su obaveze prema Gradu Sarajevu. Povećane su i naknade za otpremnine zbog odlaska u penziju u odnosu na 2013. godinu, jer se planira zakonski iznos otpremnine za sedam uposlenika, uglavnom državnih službenika.

Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *