NRZ: Tesla za 21. vijek NRZ: Tesla za 21. vijek
Jedan čovjek obilježio je kraj 19. stoljeća i zauvijek promijenio svijet svojim izumima temeljenima na prirodi elektriciteta i drugih pojava. Potom je jednako dramatično... NRZ: Tesla za 21. vijek

Jedan čovjek obilježio je kraj 19. stoljeća i zauvijek promijenio svijet svojim izumima temeljenima na prirodi elektriciteta i drugih pojava. Potom je jednako dramatično pokušao promijeniti i 20. stoljeće, ali u tome nije uspio.

Kako god bilo, s njime je završila era otkrivača koji su u sebi utjelovljavali i znanstvenike i inženjere i izumitelje. Danas svako zna za njega, mada niti izbliza nije toliko slavljen koliko bi mogao biti s obzirom na svoju dostignuća. Štoviše, njegovo ime je obavijeno i aureolom mistike jer se nije ustručavao iznositi ideje koje su bile daleko ispred njegova vremena. Neke je vrijeme dostiglo, ali mnoge su još uvijek, čini se, daleko ispred našeg vremena.

Ne treba ih zato odbacivati jer taj čovjek – Nikola Tesla – za svog dugog i plodonosnog radnog vijeka ispunio je previše fantastičnih obećanja u koje je malo tko od njegovih suvremenika mogao povjerovati da se trebamo zapitati nismo li pomalo nalik njima.

Zato ima svakog smisla zapitati se kakvo je njegovo nasljeđe za stoljeće koje je tek započelo. Što se s Teslinim idejama zbiva danas? Koliko još tajni čuva Teslin muzej?

Na rubu znanosti

Urednik: Krešimir Mišak

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0