Nova godina: Brojni turisti iz inozemstva u Sarajevu Nova godina: Brojni turisti iz inozemstva u Sarajevu
Prema dosadašnjim podacima za vrijeme praznika u Sarajevu je značajno povećan broja stranih turista i ovo je najuspješnija turistička godina do sada – kazala... Nova godina: Brojni turisti iz inozemstva u Sarajevu

Prema dosadašnjim podacima za vrijeme praznika u Sarajevu je značajno povećan broja stranih turista i ovo je najuspješnija turistička godina do sada – kazala je za Agenciju Fena uoči sutrašnjeg dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo Asja Hadžiefendić-Mešić.

Osim turista iz inozemstva, Novu godinu u Sarajevu će dočekati i veliki broj naših građana iz dijaspore, koji se ne evidentiraju kao turisti, ali sudjeluju u prihodu  bh. ugostiteljstva i trgovine.

– Prema našim informacijama, ekskluzivniji smještajni objekti su rezervisani. Veliki broj gostiju dolazi iz  Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a najviše omladine dolazi iz Dalmacije – rekla je Asja Hadžiefendić-Mešić.

Potvrdila je da će tokom novogodišnjih praznika u Sarajevu boraviti i veliki broj gostiju iz Njemačke, Austrije i Italije.

Hotel “Europa”, jedan od najekskluzivnijih hotela u Sarajevu, za novogodišnju noć je popunjen do posljednjeg mjesta, a gosti su iz zemalja regiona i Njemačke. Njih će sutra u Bečkoj kafani zabavljati estradna zvijezda Hanka Paldum. Ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta.

Goste restorana “Park prinčeva” za novogodišnju noć će zabavljati tamburaši, a još ima mjesta za rezervaciju.

Iz Cluba Coloseum su rekli da je kapacitet većim dijelom popunjen. Gosti uglavnom dolaze iz Sarajeva i zemalja okruženja, a njih će zabavljati  Ansambl Ravnica & sarajevski Puls.

I brojni sarajevski hosteli su popunjeni.

– Haris Youth hostel je za Novu godinu popunjen do posljednjeg mjesta. Gosti najčešće dolaze iz Hrvatske, Srbije, Francuske i i Italije- rekao je za Fenu vlasnik hostela Haris Pamuk.

Hostel Residence je većim dijelom popunjen, a gosti dolaze iz susjednih zemalja. Iz Pansiona Lion su rekli da ove godine najviše gostiju dolaze iz Zagreba i Rijeke te da su većim dijelom popunjeni.

Posjetitelje Muche Luche Partya koji će se ove godine održati u Bosanskom kulturnom centru će zabavljati brojni DJ-evi. Gosti su većinom iz Sarajeva, ali se očekuje i velki broj posjetitelja iz Hrvatske.

Za najluđu noć u godini, goste restorana “Bazeni” će zabavljati folk pjevačica Amela Zuković, a ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta. Najviše posjetitelja dolazi iz Sarajeva, zatim Srbije i Hrvatske.

Sarajlije i turisti će u glavnom gradu BiH moći prisustvovati i javnom dočeku Nove 2014. godine koji se organizira na Trgu djece Sarajeva, a zabavljat će ih bosanskohercegovački muzičari. Moto sutrašnjeg dočeka Nove godine na otvorenom je ”Tropska noć u Sarajevu”, a vizuelni identitet je u kontekstu uspjeha nogometne reprezentacije BiH i plasmana na svjetsko prvenstvo.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0