Nordic Jazz meets Sevdah – Emir Bošnjak Trio & Damir Imamović Nordic Jazz meets Sevdah – Emir Bošnjak Trio & Damir Imamović
Zainteresovani za sevdah i modernu muziku imaće priliku da čuju ekskluzivni koncert sevdaha i skandinavskog jazz-a U sklopu posjete Kraljevske Muzičke Akademije (Aarhus, Danska)... Nordic Jazz meets Sevdah – Emir Bošnjak Trio & Damir Imamović

Zainteresovani za sevdah i modernu muziku imaće priliku da čuju ekskluzivni koncert sevdaha i skandinavskog jazz-a

U sklopu posjete Kraljevske Muzičke Akademije (Aarhus, Danska) Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, biće održan koncert “Nordic Jazz meets Sevdah”. Koncert će se održati u četvrtak 21.marta u prostorijama Muzičke Akademije, sa početkom u 19.30 sati.

Zainteresovani za sevdah i modernu muziku imaće priliku da čuju ekskluzivni koncert sevdaha i skandinavskog jazz-a.  Emir Bošnjak je dio tima iz Danske, magistar harmonike i kompozitor, koji je na koncert jazz-tria iz Danske pozvao Damira Imamovića, i njih dvojica će prvi put nastupiti zajedno. U jednom veoma neuobičajenom sastavu, uz električnu gitaru i trombon, prezentirati će interesantnu kombinaciju sevdaha i jazz-a.

U toku boravka u Sarajevu, Emir Bošnjak će održati nastavu studentima harmonike na Akademiji. Inače, Emir je aktivan pozorišni kompozitor u Danskoj, a prošle godine je komponovao i snimio CD sa tekstovima danskog princa Henrika. Tom prilikom je više puta bio gost kraljevske familije, u njihovoj rezidenciji u Kopenhagenu i Aarhusu.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0