Nikada nije kasno za promjenu Nikada nije kasno za promjenu
U bilo kojem momentu vi ste taj ili ta koji možete promjeniti pravac, promjeniti stil života, pratiti nove vozove. Vi ste jedini koji znate... Nikada nije kasno za promjenu

U bilo kojem momentu vi ste taj ili ta koji možete promjeniti pravac, promjeniti stil života, pratiti nove vozove. Vi ste jedini koji znate šta je najbolje za vas i da li ste na pravom putu, to je ono što vi osjećate u grudima. Vi ste jedina osoba koja može ispuniti snove, i osjetiti radosti sreću proizišlu iz dostizanja vaših ciljeva i težnji.

Ne očekujte od drugih da budu odgovorni za vašu sreću i uspjeh. Vi ste taj koji ima sposobnost da misli, razmišlja, kontroliše svoje ponašanje i nosi se sa svakodnevnim životnim okolnostima. Koristi se savjetima (većina je potpuna besplatna) i slušaj druge šta imaju da kažu i koje su njihove životne brige, jer je važno percipirati različite stavove. Ono što uvijek morate imati na umu jeste da svaka eksterna percepcija, svaka riječ i informacija koja do Vas dolaze moraju da prođu kroz Vaš jedinstveni filter vrijednosti i standarda kako i sve imalo smisla.
Morate znati sebe dovoljno da znate šta želite u životu i šta je to vrijedno za vašu budućnost. Morate se naučiti oslanjati na sebe i svoje talente. Cijenite druge vještine i sposonosti, ali uvijek se nastavite fokusirati na svoje snage i energije. Život na ovoj zemlji je previše kratak da bi se protračio na tuđe živote, tuđa dostignuća i pozivanje drugih na odgovornost.

Ukoliko imate snove, onda imate i svrhu. Morate vjerovati u nešto i raditi na ostvarenju toga. Posvetite se sebi. Obećajte sebi život ispunjen ljubavlju, a onda bilo kuda vas vodili vaši putevi, stići ćete tamo gdje vi želite da budete.

Jedan naš prijatelj ima običaj da kaže: Slušaj svoje srce, svoje tijelo i svoju dušu.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0