Ni moć ni bogatstvo nisu ono što nas čini sretnim, već samo ljubav! Ni moć ni bogatstvo nisu ono što nas čini sretnim, već samo ljubav!
Jedna neobična ali jednostavna tajna mudrosti svih epoha uči nas da i najmanji čin altruizma, svaka ljubaznost i davanje obogaćuju, a da svaki napor... Ni moć ni bogatstvo nisu ono što nas čini sretnim, već samo ljubav!

Jedna neobična ali jednostavna tajna mudrosti svih epoha uči nas da i najmanji čin altruizma, svaka ljubaznost i davanje obogaćuju, a da svaki napor da se osvoje bogatstvo i moć slabi i osiromašuje.

To su znali i o tome nas učili hiljade mudraca i pjesnika čija su djela preživljavala epohe u kojima su živjeli, dok su kraljevstva i kraljevi njihovog doba nestali i zaboravljeni. Svuda vrhovna mudrost uči nas da nisu ni moć ni bogatstvo ono što nas čini sretnim već samo ljubav.

Svaki altruizam, svako odricanje u ime ljubavi, svako saosjećanje, svako davanje sebe izgleda kao gubljenje vremena, kao lišavanje, ali nije: to je obogaćivanje i uzdizanje i jedini put koji vodi naprijed.

Herman Hesse

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *