Neprestani umor: Kako ga se riješiti? Neprestani umor: Kako ga se riješiti?
Većina majki se velik dio vremena doista osjeća kao da su upravo pretrčale maraton. Umor ne nestaje čak i kada beba “uhvati” svoju rutinu... Neprestani umor: Kako ga se riješiti?

Većina majki se velik dio vremena doista osjeća kao da su upravo pretrčale maraton. Umor ne nestaje čak i kada beba “uhvati” svoju rutinu spavanje. Tajna umora nije samo u broju sati spavanja, krije se tu mnogo više.

Stvari koje radite toliko automatizirano, a niste ih ni svjesni
Obično na kraju dana vam se čini da ste mnogo umorniji nego ste trebali biti. Razmislite, prije nego ste uopće popili jutarnju kavu rublje se već sušilo, dok ste pričali na telefon nesvjesno ste brisali prašinu i zalijevali cvijeće. Dan svake mame prepun je ovakvih radnji koji crpe energiju, a majkama se podrazumijevaju. Da, i prije djeteta ste obavljali kućanske poslove i oni nisu uzrok snažnog umora, no pokušajte samo nabrojati sve dodatne radnje koje su došle u paketu s bebom. Kada sve stavite na papir zapravo ćete se čuditi što na kraju dana nište umorni još i više.
Igra
Iako igra s djetetom opušta i veseli vas, treba imati na umu da je i ona dijelom zaslužna za vaš umor, pogotovo ako se radi o vanjskim aktivnostima gdje ste i vi i dijete neprestano u pokretu.
Pomoć koja vam odmaže
Ako partner rado prihvati vaš prijedlog da vam pomogne, često će vam to stvoriti dodatni posao. Ako ste vrlo pedantni i naučeni da svaka stvar mora biti na svom mjestu, malo je vjerojatno da će partner pogoditi svaku sitnicu koja se vam vrzma po glavi. Dok sve vratite na mjestu, jednako ste umorni kao da ste sve sami napravili. Naučite pristajati na kompromise i uštedite energiju!
Drugačiji ideali
Prilikom usporedbe s drugim mamama uzmite sve faktore u obzir. Želite biti baš poput svoje mame? Ali kako je ona to stizala? Blizina trgovine, broj djece i dob, ali i vrijeme u kojem živite mogu činiti veliku razliku. Ne okrivljujte se ako ne stignete sve kao vaša mama. Umjesto toga, zamolite ju da “uskoči” u pomoć kada ima vremena.
Spavanje više nije kao prije
Da bi se čovjek odmorio potreban mu je kvalitetan san. Ako neprestano osluškujete bebu ili dijete, više puta tijekom noći ustajete i stalno strepite sasvim je normalno da se nećete naspavati čak i ako 10 sati provedete u krevetu.
Rješenje? 
Osim čekanja da djeca odrastu, dogovorite s partnerom da djecu izvede u park barem jednom tjedno. A vi tada, sami kod kuće, potpuno ignorirajte sve poslove koji vaš nestrpljivo čekaju i legnite i odmorite. Čak i ako ne uspijete zaspati, samo kvalitetan odmor u tišini, ležanje sa sklopljenim očima može vam vratiti malo energije.
Izvor; www.index.hr

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0