Neobični kozmetički tretman: Kupanje u piljevini Neobični kozmetički tretman: Kupanje u piljevini
Zaboravite na masne kreme i botox, sve što je potrebno kako bi vaša koža izgledala zdravo i lijepo je kupka u piljevini. Žene su... Neobični kozmetički tretman: Kupanje u piljevini

Zaboravite na masne kreme i botox, sve što je potrebno kako bi vaša koža izgledala zdravo i lijepo je kupka u piljevini.

Žene su spremne učiniti mnoge čudne stvari na svome tijelu kako bi malo duže izgledale mlađe. Tome u prilog nisu isključene ekstremne plastične operacije, ali japanci su otkrili mnogo manje nametljiv način – kupanje u piljevini.

Mnogi kozmetički stručnjaci iz Japana se kunu u uspješnost ove metode. Navodno, samo 15-ak minuta provedenih u piljevini cedrovine ili čepresa poboljšava cirkulaciju, čisti kožu i otklanja bolove u mišićima. Piljevina također potiče znojenje i time ispire nečistoće iz kože.

Popularnost je kupke u fermentiranoj piljevini u kozmetičkim salonima diljem Japana porasla u posljednjih nekoliko godina iako je sam tretman izumljen prije više od 70 godina. Danas se ovaj tretman smatra lijekom za mnoge probleme poput akni, anemije, artritisa pa čak i pretilosti.

timthumb

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *