Nekoliko razloga za Šri Lanka letovanje Nekoliko razloga za Šri Lanka letovanje
Nekoliko razloga za Šri Lanka letovanje Šri Lanka predstavlja raznoliko tropsko ostrvo, na južnom vrhu Indije, koje turistima nudi skoro sve od neobičnih peščanih... Nekoliko razloga za Šri Lanka letovanje

Nekoliko razloga za Šri Lanka letovanje

Šri Lanka predstavlja raznoliko tropsko ostrvo, na južnom vrhu Indije, koje turistima nudi skoro sve od neobičnih peščanih plaža pa do antičkih budističkih hramova, bujna zelena brda pokrivena plantažama čaja, safari divljih životinja. Turistička industrija je pretrpela velike gubitke zbog dvadesetogodišnjeg građanskog rata koji je okončan 2009. godine, i razornog cunamija iz 2004. godine. Polako se vraća na noge, a mnogo luksuznih hotela je vratio Sri Lanku na mapi. A evo nekoliko razloga za Sri Lanka letovanje i posetu ovom biseru Indijskog okeana.

# Plaže

Plaže na jugu i zapadu su najposećenije plaže na ostrvu u obliku suze. Nezvanično pozante po “Šri Lanka Revijera” imenu, plaže se prožimaju prelepom zlatno osenčenom bojom, oivičene palmama koje se ljuljaju na vetru a sve okružuju plantaže voća, pirinča i čaja. Najatraktivnije su južne plaže oko kolonijalnog grada Galle, ukoliko tražite nešto divlje i izazovnije uputite se ka zapadu.

# Divlje životinje

 

Šri Lanka je jedno od najboljih mesta u Aziji za posmatranje divljih životinja gde leoparda, slonova i ptica ima u izobilju. Ukoliko želite da vidite leoparde, uputite se ka Yala West Nacionalnom parku, koji se nalazi na šest sati od Kolomba i lako se kombinuje sa turom za surfovanje na obižnjem zalivu Arugam Bay. Ukoliko tražite divlje slonove uputite se ka nacionalnom parku Uda Walawe, lociran u blizine staze čaja na četri sata od prestonice.

# Surf i žurke

Surf na Šri Lanci pokriva sve nivoe, Weligama plaža je pogodna za početnike pa sve do Rama plaže u Madigami za napredne surfere. Na jugo istoku ostrva, zaliv Arugam Bay predstavlja polumesec zlatnog peska idealan za surf i dnevni boravak na plaži i izobilje žurki tokom noći. U zimskom periodu ukoliko tražite provod Weligama je mesto za vas.

# Staze čaja

Sri Lanka putovanje je pun pogodak za ljubitelje dobre šoljice čaja, svaka raspoloživa padina na ostrvu pokrivena je plantažama čaja. Moćete se odlučiti da ostanete na Ceylon stazi čaja, koja ima četiri luksuzna bungalova povezana čajnim pešačkim stazama kroz zapanjujuće čajne vrtove. Cezlon područje pokriva 2000 kvadratnih kilometara i godišnje proizvede 300 miliona kg Caylon čaja, ne propustite uspon na Adamov vrh 2250m ove svete planine sa izlaskom sunca za pamćenje.

# Najukusnija užina na svetu

Jelo se sastoji od tankog kremastog testa poput butera, filovan kokosovim mlekom i začinima, oblika poput čaše kako bi stala pržena jaja. Veoma je prilagodljivo pa se može služiti kao doručak, brza užina, grickalica a dobro je i ukoliko ste mamurni, sve u zavisnosti od vaših potreba ima nekoliko varijanti priloga.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0