Neke jutarnje navike utiču na vašu energiju: Da li je vrijeme za promjene? Neke jutarnje navike utiču na vašu energiju: Da li je vrijeme za promjene?
Mnogo toga može da pokvari sliku idealnog jutra, poput gužve u saobraćaju ili iznenadnog pljuska. Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. S... Neke jutarnje navike utiču na vašu energiju: Da li je vrijeme za promjene?

Mnogo toga može da pokvari sliku idealnog jutra, poput gužve u saobraćaju ili iznenadnog pljuska. Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. S druge strane ima i onih zbog kojih smo sami krivi. Promijenite jutarnje ponašanje i dan će vam biti ljepši i imaćete više energije.

Prerano pijete kafu

Da li postoji stvarno loše vrijeme za kafu? Da. Čim ustanete, nivo energije prirodno raste, pa kafa može da stvori višak energije zbog čega ćete biti nervozni. Najviše koristi od kafe imaćete ako je popijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje strmoglavo da pada, pa će vam kafa pomoći da ga održite do poslijepodneva.

Doručak vam je preskroman

Šaka bobičastog voća pomiješana sa jogurtom možda zvuči kao zdrav doručak, ali neće vas održati sitima do popodneva. Ne samo da to nije dovoljno hrane, nego takvom doručku nedostaju i neke hranjive materije koje će da vas drže sitima do sljedećeg obroka. Idealan doručak trebalo bi da se sastoji od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdrave masnoće.

Čim otvorite oči, provjeravate imejl i poruke

To je grozna navika koje što prije treba da se riješite. Provjeravanje mejla čim otvorite oči je pravi put do stresa za cio dan. Umjesto što odmah mislite na posao, započnite dan aktivnostima koje vas opuštaju – vježbajte, popričajte s ukućanima. Tako ćete da budete produktivniji i kreativniji, a to će vam na poslu biti isplativije.

Izvor: magazin.net.hr

Nanny

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0