Neka vas ciljevi vode kroz život Neka vas ciljevi vode kroz život
Bez želja, ciljeva, bez nečega čemu težimo potpuno bismo stagnirali. Zaglavili bismo u rutini i nesigurno bismo pravili svaki korak jer ne bismo bili... Neka vas ciljevi vode kroz život

Bez želja, ciljeva, bez nečega čemu težimo potpuno bismo stagnirali. Zaglavili bismo u rutini i nesigurno bismo pravili svaki korak jer ne bismo bili sigurni što slijedeće raditi.

Ciljevi su snovi na kojima smo voljni raditi. Određivanjem ciljeva preuzimamo odgovornost za svoj život, odlučujemo se boriti umjesto besciljno sjediti i čekati.

Međutim, važno je raditi korake na putu prema ciljevima. Upravo u tim koracima je razlika između sanjarenja i stvarnih ciljeva.

Ciljevi nam daju smisao životu i čine nas sretnima predstavljajući svrhu i smjer našeg života.

Kada se odlučite truditi za postizanje nečega, vaši postupci dobivaju novo značenje. Svjesno kreiranje ciljeva pomaže ljudimaosigurati se da neće život protratiti uzalud i da će njihovi postupci služiti njima.  Zbog toga plan mora biti uvjerljiv, opipljiv i mjerljiv.

Također, morate moći vizualizirati ostvarenje cilja do najsitnijih detalja, jer morate znati što trebate napraviti kako biste ostvarili zamišljeno.

Neka vaši ciljevi budu u skladu s vašim emotivnim zadovoljstvima. To bi značilo da ukoliko vas obiteljski život emotivno potpuno ispunjava, vaš cilj vas ne bi smio udaljiti od obitelji (ako se radi o karijeri), jer na taj  način iako budete ostvarili cilj, neće vas emotivno ispuniti jer biste ispunjenjem cilja izgubili ono što vam je emotivno važnije.

Kako bi vas cilj svaki put iznova motivirao važno je nagrađivati se kada postignete male napretke prema cilju.  Ako pak ne napredujete prema ostvarenju cilja preispitajte svoju strategiju, te je promijenite tako da plan postane ostvariv.

Kreirajući ciljeve kreirate svoju budućnost. Utvrđivanje cilja je prvi korak na putu prema postanku onoga što želimo biti.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *