Neka svaki dan bude good hair day: Raskošni, bujni uvojci Neka svaki dan bude good hair day: Raskošni, bujni uvojci
Bujni, raskošni uvojci, sve žene potajno žudimo za njima. Ali kada se prihvatimo četke, nikako nam ne ide, ne uspjevamo, završimo sa totalno drugačojim... Neka svaki dan bude good hair day: Raskošni, bujni uvojci

Bujni, raskošni uvojci, sve žene potajno žudimo za njima. Ali kada se prihvatimo četke, nikako nam ne ide, ne uspjevamo, završimo sa totalno drugačojim uvojcima od željenih. Obično za sve postoji “uputstvo za rukovanje”, pa vam i mi donosimo nekoliko savjeta za pravilno korištene figara…ii uvojci su tuu.Iiii naravno ne zaboravite glavni modni detalj- OSMIJEH.

 

Koristite pogrešnu veličinu figara

U ovom slučaju veličina jeste bitna! Različite veličine uređaja za stilizovanje kose služe za postizanje određenih lookova. Manji figaro se koristi za sitnije lokne i talase, a idealan je za kratku kosu. Veći uvijači namijenjeni su dugoj kosi, a njima se postižu krupni, meki uvojci.

Ne koristite preparat za zaštitu od toplote

Kako biste spriječili termička oštećenja kose u najvećoj mogućoj mjeri, ovi proizvodi su neizostavni. Takođe, vodite računa o tome da vam je kosa potpuno suha prije nego što počnete da je uvijate. Korišćenje prese ili figara na vlažnoj kosi je siguran put do ozbiljnih oštećenja kao što su ispucali krajevi.

Uvijate u pogrešnom smjeru

Za što prirodniji efekat najbolje je da uvijate kosu od lica. Ne zaboravite da kosu sa svake strane lica treba da uvijate u suprotnim smjerovima, što znači da desnu stranu uvijate nalijevo, a lijevu nadesno.

Koristite pogrešnu veličinu figara

Grešite ukoliko krajeve kose uhvatite figarom, a potom ga provlačite oko pramena. Da biste formirali uvojke koji djeluju prirodno i kako bi oni što duže zadržali oblik, kao i da biste postigli volumen pri korijenu kose, zapravo bi trebalo da radite obrnuto. Figaro držite vrhom okrenutim nadolje i oko njega namotavajte pramen kose počevši od korijena, dok krajeve možete i da držite prstima kako biste ih zaštitili od oštećenja.

Uzimate previše kose od jednom

Pramenovi, pramenovi, pramenovi! Najbolji rezultati se postižu ukoliko uvijate više manjih pramenova kose umjesto nekoliko velikih. Ako uzmete previše kose od jednom toplota se neće ravnomjerno rasporediti duž pramena i vaše lokne će se brzo opustiti i ispraviti.

Predugo držite pramen na uvijaču: Očigledno je da toplota nije najbolji prijatelj vaše kose… Posljednje što želite su „sprženi“ krajevi! Kosu držite obmotanu oko figara najduže 10 sekundi i izbjegavajte podešavanje temperature na maksimum.

Odmah počinjete da „namještate“ uvojke

Zlatno pravilo glasi- ne dirajte kosu dok se ne prohladi! Ako pokušate da rastresete lokne čim ste ih „skinuli“ s figara poništićete sav trud uložen da uvijete kosu. Sačekajte petnaestak minuta, ili dok se uvojci sasvim ne ohlade, prije nego što prstima prođete kroz kosu.

Ne čistite figaro

Višak proizvoda za zaštitu od toplote skuplja se na uvijaču i može da izazove isušivanje kose, ili da se zalijepi za vlas i oteža je. Potrudite se da očistite figaro barem jednom sedmično.

pozitivne.info

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0