“Nedirnuto Jezero”: voda posjeduje isti hemijski sastav kao i prije 7.500 godina “Nedirnuto Jezero”: voda posjeduje isti hemijski sastav kao i prije 7.500 godina
Jezerska voda je toliko čista i prozirna da je moguće vidjeti do dubine od 30 metara, a naučnici iz Australije tvrde da jezero nikada... “Nedirnuto Jezero”: voda posjeduje isti hemijski sastav kao i prije 7.500 godina

Jezerska voda je toliko čista i prozirna da je moguće vidjeti do dubine od 30 metara, a naučnici iz Australije tvrde da jezero nikada nije bilo pogođeno klimatskim promjenama.

Australijski naučnici tvrde da su u toj zemlji pronašli jezero koje nikada nije bilo pogođeno klimatskim promjenama ili bilo kojim drugim uticajem za koji je zaslužan čovjek. Naučnici kažu da kristalno čista jezerska voda posjeduje isti hemijski sastav kao i prije 7.500 godina.

– Ovo kao da je Božja kada. Predivno je, apsolutno predivno – izjavio je doktor Kameron Bar.

Bar i njegov tim istraživača sa Univerziteta Adelejd tvrde da je jezerska voda toliko prozirna da je moguće vidjeti do dubine od 30 metara.

Bar tvrdi da je ovo jedino jezero u Australiji koje se nalazi u “nedirnutom stanju”.

Istraživači su proučavali kvalitet vode, polen fosila i alge, koje su potom upoređivali sa fotografijama obližnjeg krajolika u posljednjih 117 godina.

Pozitivne.info/Telegraf

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0