Ne zaboravite voljeti sebe Ne zaboravite voljeti sebe
Kada nekoga volimo svim svojim srcem, bilo da je ljubav uzvraćena ili nije, vrlo lako je izgubiti sebe iz vida. Ipak, iako je ljubav... Ne zaboravite voljeti sebe

Kada nekoga volimo svim svojim srcem, bilo da je ljubav uzvraćena ili nije, vrlo lako je izgubiti sebe iz vida. Ipak, iako je ljubav prema drugome vjerojatno najčudesniji osjećaj koji možemo imati vrlo je važno ne zaboraviti voljeti sebe.

Ispod su nabrojane neke stvari koje će nas podsjetiti koliko smo mi važni, nevažno jeste li u vezi ili solo.

1 – Izbjegavajte osobe koje unose u vaš život nemir. Nogirajte dečka ili curu koji vas tretiraju kao smeće. Prestanite se družiti s prijateljicom koja vas ogovara iza leđa…

Kada se okružite s ljudima koji isijavaju pozitivnu energiju i vi ćete biti pozitivniji, a to će privlačiti nove pozitivne ljude u vaš život.

2 – Nemojte ni za čim žaliti. Iako je život pun obrata sudbine, to ga čini zanimljivim. Ako žalite za svojom prošlošću to će budućnost učiniti nemirnijom. Usredotočite se na ovdje i sada i živite punim plućima.

3 – Nemojte trošiti energiju na mržnju. Mržnja odnosi previše truda i vremena, a beskorisna je. Mnogo je korisnije i ugodnije nekoga voljeti.

4 – Živite život za sebe. Prestanite ugađati drugima, jer nikad ne možete u potpunosti zadovoljiti nečije potrebe, a na u tom pokušaju možete u potpunosti izgubiti sebe. Slijedite svoje snove i ne dopustite drugima da ih ugrožavaju.

5 – Plešite svaki dan. Plesom se otpušta hormon sreće, smanjuje stres i tjeraju teške misli. Plešite kako biste nešto ispričali, plešite kako biste pokazali da volite, plešite kako biste zaboravili, plešite kako biste nekoga nasmijali…

6- Stalno postavljajte nove izazove. Nemojte trošiti energiju na osjećaj inferiornosti. Čovjek ima ogromne mogućnosti za rast i razvoj tijela i uma. Uvijek tražite načine za napredak i nikad nemojte venuti za prošlošću.

7 – Uživajte u vremenu koje provodite sa samima sobom. Nemojte se bojati samoće. Izvedite se na večeru u restoran, otiđite u kino… Vi ćete profitirati od svoje neovisnosti, a drugi će joj se diviti.

8 – Svaki dan nekoga zagrlite. Dokazano je da što veći broj međuljudskih dodira ostvaruju to su osobe sretnije.

9 – Vodite dnevnik. Jednom kada ostarite zbog toga ćete sebi biti zahvalni. Dnevnik će vam također pomoći dati objektivniji pogled na svakodnevna pitanja. Na taj način ćete sebe bolje upoznati i razjasniti svoju nutrinu.

10 – Sebe volite više nego bilo koga drugog. Sa sobom ćete sigurno provesti ostatak života, s drugima je to uvijek upitno. Jednom kada prihvatite sebe i svoju unutarnju prtljagu, bit ćete  bolje društvo osobama oko vas. Ne možete očekivati da vas drugi poštuju ukoliko sami sebe ne poštujete.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0