Ne volite Vaš posao: Vizualizirajte bolji Ne volite Vaš posao: Vizualizirajte bolji
1. Fokusirajte se na ono što želite umjesto na to koliko želite pobjeći s tog radnog mjesta.  Kada pomislite koliko želite promjenu posla, misao... Ne volite Vaš posao: Vizualizirajte bolji

1. Fokusirajte se na ono što želite umjesto na to koliko želite pobjeći s tog radnog mjesta.  Kada pomislite koliko želite promjenu posla, misao zamijenite rečenicom «Voljela bih imati takav i takav posao…»

2. Vizualizirajte sliku o sebi. Jeste li na obali rijeke, te je ne možete preplivati?! Ili ste izgubljeni u džungli?! Na morskoj pučini?  Kada postanete svjesni prave slike. Moći ćete vizualizirati prepreke i uputiti se u pravom smjeru.  Zamislite kako gradite most preko rijeke ili pronalazite put. Važno je da ne forsirate slike. Neka se one pojavljuju same i dolaze u pravom trenutku.

3. Razmislite o razvijanju vještina.  Priuštite si svaki seminar koji se nudi u poduzeću. Upišite tečajeve, daljnje školovanje. Pohađajte on-line tečajeve.

4. Usredotočite se na zadovoljstvo, a ne nadljudsko obavljanje posla. Ljudi često kažu, nemam vremena ni za što drugo, radim više od deset sati dnevno. Usporite i smanjite malo. Ako već ne volite posao, slobodno se izvlačite. Ne trebate biti savršeni.  Ako očekujete kako će vas zbog toga otpustiti ili da ćete vi dati otkaz, neka vam najvažniji posao bude pronaći novi posao. Ali budite etični, odradite onaj minimum kako biste zaradili svoju plaću. Vjerojatno ćete na takav način i više postizati, stoga neka vas ne iznenadi kada dobijete povišicu ili budete promaknuti.

5. Od kojih negativnosti želite pobjeći? Razmislite što to karakterizira vaš posao i zbog čega želite novi.  Ako se svi oko vas čine nepoštenima, razmislite nije li to odraz vašeg unutarnjeg stanja. Ako vam se čini da svi dobivaju promaknuće preko veze, možda i sami želite da vas promaknu na takav način, a  ustvari nemate dovoljno jake veze.

6. Na poslu oko sebe stavite izolacijsko stakleno zvono. Svi bi trebali naučiti kako se izolirati, napraviti oko sebe čahuru koja će odbijati sve negativnosti.  Ona mora biti tako jaka da vas se jednostavno ništa vezano uz posao ne bi smjelo osobno ticati.  Svaki dan, kada dođete na posao odvojite dvije do tri minute za jačanje oklopa.

7. Svaki dan se nečim darujte. Za vrijeme radnog vremena pola sata surfajte po internetu, nazovite mamu na račun firme, prijateljicu… Iskoristite poklon bonove koje je poduzeće dobilo, popuste u klubovima i sl…

8. Pronađite nešto što na poslu cijenite i koncentrirajte se na to. Možda imate prekrasan pogled, lijep ured, malo dužu pauzu, ugodne kolege… Sigurno i na vašem poslu ima nešto što vam se sviđa.

9. Što manje razmišljajte o poslu. Misli usmjerite na lijepe stvari poput djece, ljubavi.. Kada zatvorite vrata od ureda zatvorite i ona u svojoj glavi. To što o nečemu intenzivno razmišljate neće promijeniti stvarnost.

10. Život zamislite u obliku kružnice. Nacrtajte kružnicu na papir i podijelite na 6 jednakih dijelova. U svaki dio upišite jedan od slijedećih pojmova : 1. LJUBAV    2. KARIJERA  3. OBITELJ   4. OSOBNI RAZVITAK (UČENJE)    5. HOBI    6. PRIJATELJI    i svima posvetite jednako svog vremena. Ništa nije ni  važnije ni manje važno. Za zadovoljstvo je potrebno imati to sve u jednakoj količini.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0