NE MOŽE ZDRAVIJE: 11 namirnica koje jedu liječnici NE MOŽE ZDRAVIJE: 11 namirnica koje jedu liječnici
Zdrava prehrana može vam spasiti život, a koje su namirnice najbolje, otkrio je Tasneem Bhatia u knjizi What Doctors Eat (Što doktori jedu), koja... NE MOŽE ZDRAVIJE: 11 namirnica koje jedu liječnici

Zdrava prehrana može vam spasiti život, a koje su namirnice najbolje, otkrio je Tasneem Bhatia u knjizi What Doctors Eat (Što doktori jedu), koja je objavljena prije koju godinu. No, ponovimo: Grahorice

Prepune su antioksidansa, proteina i vlakana, pa pomažu u smanjenju rizika od dijabetesa, srčanih bolesti, čak i pretilosti. Grahorice čiste toksine, kolesterol i estrogen iz vašeg tijela.

 1. Zeleni čaj – Pun je antioksidativnih polifenola, a studije pokazuju da zeleni čaj može smanjiti rizik od raka debelog crijeva, dojke, želuca, pluća i prostate.
  U nastavku pogledajte jedan dobar recept za zeleni čaj u ove vruće dane:
 2. Nar (šipak) – To je jedna od supernamirnica i to s razlogom. Sjemenke nara pune su važnih aminokiselina i minerala koji su dobri za imunitet, poput cinka, koji mogu smanjiti kolesterol i zaštititi kožu od sunčevih opeklina.
 3. Borovnice – Od svih bobica, borovnice imaju najviše antocijana, snažnog antioksidansa koji im daje plavu boju. Samo jedna šalica borovnica tjedno može smanjiti rizik od dijabetesa za čak 23 posto. Savjet: kupite eko-borovnice dok im je sezona i zaledite ih tako da ih imate cijele godine.
 4. Jaja – Dobra su za mozak i podižu energiju, raspoloženje i budnost. Bogata su vitaminom B, važnim za funkcioniranje stanica. Jaja kokoši koje nisu u kavezima imaju za trećinu manje kolesterola i šest puta više vitamina D.
 5. Kefir – Baš kao i jogurt, kefir je pun proteina i kalcija, a pomaže i kod skidanja kilograma
 6. Jabuka – Bogata je vlaknima i to onim koji smanjuju kolesterol, a dobra je i za struk. No, važno je da jedete eko-jabuke. Naime, ovo voće je na vrhu popisa voća koje najviše tretiraju pesticidima.
 7. Orasi – Starijim ljudima koji su konzumirali hranu bogatu vitaminom E i omega-3 kiselinama, nutrijentima koji se nalaze u orasima, mozak se manje smanjio. Orasi pomažu i u sagorijevanju kalorija.
 8. Kokosovo ulje – Jača metabolizam, a ne opterećuje srce. Najbolje da koristite što manje rafinirano.
 9. Avokado – Avokadov spoj masnoća i vlakana pomaže da duže osjećate sitost. Dodavanje avokada u salate moglo bi pomoći u poboljšavanju apsorpcije ostalih sastojaka salate, poput špinata, mrkve i zelene salate.
 10. Kava – Kava je jedan od najbogatijih prirodnih izvora antioksidansa. Studije pokazuju da kava smanjuje rizik od pojave raka dojke i jetre. Kofein iz kave ubrzava metabolizam za 16 posto.
 11. Mango – Pun je vitamina A i E, te smanjuje rizik od srčanih bolesti. Pomaže u probavi proteina.

Izvor: net.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0