Nauka o ljudskoj privlačnosti Nauka o ljudskoj privlačnosti
Zbog čega neke žene smatramo ljepoticama? Možete li reći da je netko pravi po izgledu lica? U svojoj novoj knjizi David Perrett sa Sveučilišta... Nauka o ljudskoj privlačnosti

Zbog čega neke žene smatramo ljepoticama? Možete li reći da je netko pravi po izgledu lica? U svojoj novoj knjizi David Perrett sa Sveučilišta St. Andrews otkriva neke tajne o znanosti zavođenja.

KAKAV OTAC TAKAV MUŽ

Profesor Perrett kaže da karakteristike naših roditelja utječu na izbor partnera. Prema nekoliko različitih znanstvenih studija koje je analizirao, muškarci podsvjesno biraju žene slične svojim majkama, a kćeri očevima, u fizičkom i psihičkom smislu, što je posebno točno ako su sa svojim roditeljima u dobrom odnosu.

LIJEPE ŽENE

Obrađena istraživanja pokazala su kako je čist ten jedan od najvažnijih faktora privlačnosti. Većina osoba automatski povezuje stanje kože sa zdravljem, a zdravlje s privlačnošću.

Ako vam ten izgleda prestaro za vaše godine, to podsvjesno sugerira da je i vaše tijelo ostarjelo što vas čini manje poželjnima za dugoročne veze.

GODINE PROCJENJUJEMO PO NAJSLABIJOJ TOČKI

Kako procjenjujemo nečije godine? Pretpostavili bismo ovako: Po licu bi se reklo 50, koža je lijepa kao u 40-godišnjakinje, po kosi bi pretpostavili 60, znači osoba bi mogla imati – 50 godina. Ali ne. Kada se radi o procjenjivanju nečijih godina ljudi jednostavno idu lakšim putem. Usredotočit će se na vašu najslabiju točku, ono što izgleda najstarije i pretpostavit će da imate toliko godina.

Kroz istraživanja, kada se kompjuterski na stariju osobu stavila kosa mlađe osobe, to nije promijenilo percepciju o njenim godinama dok kada se mlađoj osobi stavila kosa starije, to je značajno utjecalo na procjenu godina.

KAKO POSTATI PRIVLAČNIJI

Iako mnogi misle suprotno, dojam o privlačnosti se mijenja kako bolje upoznajemo neku osobu.

Osobe kojima se najviše divimo smatramo i najprivlačnijima. I bez obzira što drugi govorili istraživanja su pokazala kako je stvarno najvažnija unutarnja ljepota. Stoga bi najbolji savjet za povećanje privlačnosti bio da budete ljubazna i suosjećajna osoba. Za razliku od mnogih proizvoda za uljepšavanje, ovaj savjet je zaista znanstveno dokazan kroz nekoliko različitih studija.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0