National Geographic: Najbolja fotografija u 2013. National Geographic: Najbolja fotografija u 2013.
Glavnu nagradu odnijela fenomenalna fotka Paula Soudersa koja prikazuje polarnog medvjeda koji vreba ispod ledene vode u Hudson zalivu u Kanadi. U sklopu četverosedmičnog... National Geographic: Najbolja fotografija u 2013.

Glavnu nagradu odnijela fenomenalna fotka Paula Soudersa koja prikazuje polarnog medvjeda koji vreba ispod ledene vode u Hudson zalivu u Kanadi.

U sklopu četverosedmičnog takmičenja, profesionalci i amateri iz preko 150 zemalja poslali su više od 7.000 uradaka u kategorijama: ljudi, mjesta i priroda. Sauders je nagrađen sa 10.000 dolara i putovanjem u sjedište National Geographica u Washingtonu, gdje će učestvovati na seminaru o fotografiji. Osim toga, pobjednička fotografija bit će objavljena u časopisu National Geographic.

Tokom svoje 125-godišnje historije, časopis je odredište za kvalitetnu fotografiju koja prikazuje život na planeti Zemlji.

Ovogodišnje fotografije bile su izuzetno različite. Govorile su o ljudskom stanju, pokazivale ljepotu udaljenih i egzotičnih mjesta i slavile prirodu u svim njenim oblicima. Osim fotografije polarnog medvjeda, tu su još tri uratka koja su dobila pohvale žirija: slika bijelih čaplji u magli koja kao da nije s ovog svijeta (Reka Zsirmon, Mađarska), nosorog u krupnom planu (Stephen De Lisle, Tornoto) i snažna fotografija ptičjeg gnijezda u Tokiju, napravljenog samo od vješalica (Yoshuke Kashiwakura, Tokio).

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0