Nastavlja se najljepša sportska priča: Sportske igre mladih – Zavidovići Nastavlja se najljepša sportska priča: Sportske igre mladih – Zavidovići
U utorak 06.08. u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put u ovom gradu održava... Nastavlja se najljepša sportska priča: Sportske igre mladih – Zavidovići

U utorak 06.08. u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put u ovom gradu održava se Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju ‘97. godište i mlađe. Takmičenje je svečano otvoreno početnim udarcem gospodina Suada Omeraševića, načelnika Općine Zavidovići.

„Sportske igre mladih po drugi put su u Zavidovićima, a veliki broj prijavljenih mališana pokazuje koliko djeca u Zavidovićima vole sport. Dječacima i djevojčicama želim da se dobro zabave danas“ poručio je Omerašević.

Najbolji mladi sportisti iz Zavidovića dobit će priliku da putuju  na finalno takmičenje u Sarajevu. Pored malog nogometa za stariju kategoriju, mališani će imaju priliku takmičiti se i u mlađoj kategoriji za ovaj sport, te u odbojci, uličnoj košarci i igri ‘između dvije vatre’.

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

Najljepša sportska priča uljepšala je raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Zavidovići su devetnaesti i ujedno i posljednji grad koji su BH Telecom Sportske igre mladih posjetile ove godine.

O projektu Coca-Cola Cup: U saradnji sa Sportskim igrama mladih, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini od ove godine organizuje Coca-Cola kup. Svrha ovog zajedničkog projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir potiče aktivan i zdrav način života mladih na zabavan način, s ciljem da postane najveći fudbalski turnir za mlade u Bosni i Hercegovini i pridonese podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih iz 12 evropskih zemalja.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0