Napustio civilizaciju i nikad nije bio sretniji Napustio civilizaciju i nikad nije bio sretniji
DAN PRICE prije 20 godina imao je dobro plaćen posao i obitelj, ali jednog je dana odlučio sve promijeniti i napustiti civilizaciju. Danas živi... Napustio civilizaciju i nikad nije bio sretniji

DAN PRICE prije 20 godina imao je dobro plaćen posao i obitelj, ali jednog je dana odlučio sve promijeniti i napustiti civilizaciju.

Danas živi u kućici ispod pašnjaka u Oregonu koja pomalo nalikuje nastambama hobita, ali tvrdi kako nikada nije bio sretniji.  “Kada iz života izbacite materijalno i spremni ste živjeti s manje, u stvari ste dobili više”, rekao je Price za NBC.

Price je prije 20 godina radio kao fotoreporter i  uzdržavao svoju suprugu i dvoje djece, ali sve se promijenilo 1974. kad je, tada 33-godišnji Price, pročitao knjigu “Payne Hollow” Harlana Hubbarda koja promiče odbacivanje suvremenog i prihvaćanje primitivnog načina života. Odlučio je napustiti obitelj i civilizaciju.

Otada je promijenio nekoliko nastambi, od kolibe, preko šatora, pa sve do rupe u kojoj trenutno živi. Međutim, zadovoljan je s ovim hobitskim načinom života i tvrdi da ima sve što mu je potrebno. Ima struju, mjesto za spavanje, ali i moderne igračke kao što su iPad i MacBook Air.

Uzdržava se povremenim poslovima i objavljivanjem magazina “Moonlight Chronicles”, a napisao je i knjigu “My Tiny House”. Godišnje zaradi oko 5000 dolara, a to mu je, tvrdi on, i više nego dovoljno za najosnovnije životne potrebe i povremeni odlazak na Havaje gdje provodi zime.

“Ne vjerujem u kuće i hipoteke. Zašto bi netko pri zdravoj pameti proveo život plaćajući kuću u kojoj jedva da provodi vrijeme jer neprestano radi?”, zaključuje Price.

Izvor: Index.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0