Najveći malezijski investicijski fond dolazi na SBF Najveći malezijski investicijski fond dolazi na SBF
Delegacija malezijskog državnog investicijskog fonda Khazanah Nasional na čelu sa Dato Noorazman Abd Azizom, izvršnim direktorom za investicije, najavila je dolazak na 5. međunarodnu... Najveći malezijski investicijski fond dolazi na SBF

Delegacija malezijskog državnog investicijskog fonda Khazanah Nasional na čelu sa Dato Noorazman Abd Azizom, izvršnim direktorom za investicije, najavila je dolazak na 5. međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum 2014. koja će se u organizaciji BBI banke održati 14. i 15. maja u glavnom gradu BiH.

Khazanah  Nasional jedan je od najznačajnijih investicijskih fondova u Aziji i posjeduje udjele u 50 multinacionalnih kompanija.

Fond je vodeći ulagač u oblasti poljoprivrede, finansijske industrije, telekomunikacija, transporta, zdravstvene industrije, infrastrukture, građevinarstva, medija, nekretnina, biotehnologije i komunalnih usluga.

U vlasništvu Khazanahe nalaze se velike azijske kompanije koje posluju širom svijeta.

Inače, predstavnici “Khazanah  Nasional” poseban interes iskazali su za ulaganja u proizvodnju i preradu hrane.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *