Najstarija učiteljica joge: U 99. nosim štikle, daju mi energiju Najstarija učiteljica joge: U 99. nosim štikle, daju mi energiju
Najstarija učiteljica joge Tao Porchon-Lynch otkriva svoja životna pravila za sretne i kvalitetne dane u zlatnoj dobi. Jogom se bavi 45 godina, a i... Najstarija učiteljica joge: U 99. nosim štikle, daju mi energiju

Najstarija učiteljica joge Tao Porchon-Lynch otkriva svoja životna pravila za sretne i kvalitetne dane u zlatnoj dobi. Jogom se bavi 45 godina, a i danas drži satove u klubu u New Yorku
Ništa nije nemoguće, svakodnevna je mantra Tao Porchon-Lynch (98), koju je Guinness službeno proglasio najstarijom učiteljicom joge na svijetu.

Tao Porchon-Lynch, rođena u Indiji, u mladosti je bila članica francuskog Pokreta otpora tijekom II. svjetskog rata, a nakon rata nastavila se baviti aktivizmom te je ostvarila uspješnu karijeru kao model i glumica. Jogom se bavi 45 godina, a i danas drži vrlo tražene satove u klubu u New Yorku. Za američki portal za stariju dob aarp.org ova vitalna gospođa otkriva svoja glavna pravila za dug i sretan život, ali i kvalitetnu starost.

– Svako jutro nakon buđenja kažem: ‘Ovo će biti najbolji dan u mojem životu’. Sve što pomislite će se materijalizirati, zato je izuzetno važno ostati pozitivan – ističe Tao te uz pozitivnost ističe i neustrašivost.

– Ne trošite vrijeme na ‘Ne mogu’. Ja ne dopuštam svojem umu da mi govori što mogu, a što ne, jer bi mi sigurno govorio da – ne mogu. Jednostavno idem, plešem svaki dan, vježbam jogu – kaže. A ono što je, dodaje, važno raditi stalno je disanje.

Dubokom, koncentriranom disanju treba se posvetiti svaki dan barem 20-ak minuta, ako ne i češće, jer u starijoj dobi lošije i pliće dišemo, a kisik nam je neophodan za zdravlje organa i donosi energiju ravno u naše srce. A obuća koje se Tao ni danas ne odriče su – štikle i općenito cipele s povišenom petom.

– Štikle mi održavaju gipkost i snagu gornjeg dijela stopala te sam u njima vrlo pokretna. S petama sam se popela i na Machu Picchu te sam bila brža od većine svojih prijatelja – zaključuje Tao Porchon-Lynch.

Duboko dišite

Koncentriranim, dubokim udisajima i izdisajima u tijelo unosite dodatni kisik koji je posebno važan u starijoj dobi za povećanje energije, ali i uravnotežujete misli, savjetuje Tao.

Izvor: 24sata.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0