Najpopularnija poza za fotografisanje je… Najpopularnija poza za fotografisanje je…
Svijet je posljednjih godina zahvatila prava fotografska groznica, veća nego ikada, a omiljena poza za fotografisanje je ona na kojoj autor fotografije snima sam... Najpopularnija poza za fotografisanje je…

Svijet je posljednjih godina zahvatila prava fotografska groznica, veća nego ikada, a omiljena poza za fotografisanje je ona na kojoj autor fotografije snima sam sebe, držeći aparat u ispruženoj ruci.

Samo u Velikoj Britaniji na mjesečnom nivou nastane više od 1.9 milijardi fotografija, od čega skoro 328 miliona završi na društvenim mrežama, pokazalo je novo istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija Samsung.

Zanimljivo je da najviše fotografija, čak 30 posto, naprave mladi koji imaju između 18 i 24 godine, kao i da to da se muškarci češće fotografišu nego žene, prenosi Dejli Telegraf.

Primjetan je i trend nestanka porodičnih fotografija, jer je sve veći broj fotografija na kojima su sami autori. Omiljena poza za fotografisanje je ona na kojoj autor fotografije snima sebe, držeći aparat u ispruženoj ruci. Za takve fotografije u engleskom jeziku postoji termin “selfies”.

Osim toga, čak dvije trećine Britanaca i Britanki ne čuva fotografije u tradicionalnim albumima, već ih postavlja na svoje profile na društvenim mrežama.

Svaki drugi ispitanik postavlja svoje fotografije na fejsbuk, dok svaki pet pravi fotografije isključivo sa namjerom da ih podijeli sa prijateljima na nekoj od društvenih mreža.

Izvor: Cafe.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0