Najbolji savjeti za pronalazak posla! Najbolji savjeti za pronalazak posla!
Jako je teško i frustrirajuće biti nezaposlen, a posebno s obzirom na činjenicu kako je pronalazak posla danas u vrijeme recesije nemoguća misija Teško... Najbolji savjeti za pronalazak posla!

Jako je teško i frustrirajuće biti nezaposlen, a posebno s obzirom na činjenicu kako je pronalazak posla danas u vrijeme recesije nemoguća misija

Teško je znati što je potrebno učiniti i na koji način kako bi se barem malo bolje uspjeli prezentirati na velikom tržištu nezaposlenih osoba.
Prije samog početka pronalaska posla donosimo vam nekoliko top savjeta kako bi ste bili što uspješniji u svojoj potrazi.
NAPIŠITE ISPRAVNO SVOJ ŽIVOTOPIS
Nema opravdanja za netočne ili neistinite informacije u životopisu. I nakon navođenja svih točnih podataka, obavezno provjerite pravopisne pogreške. Kada završite svoj CV možete zamoliti primjerice prijatelja/icu da vam zadnji put pročitaju, jer će oni svakako lakše uočiti greške i nedostatke.
NEMOJTE BITI IZBIRLJIVI
U idealnim okolnostima svatko bi od nas radio posao koji mu se sviđa, ali nažalost okolnosti u kojima se danas nalazimo nisu idealne. U potrazi za prvim poslom pokušajte malo sniziti kriterije i želje, jer će vam poslije biti puno lakše naći željeni posao kada budete zaposleni.
PREZENTIRAJTE SVOJU OSOBNOST
Bez obzira na to koliko vam je dobar životopis, poslodavac će zaposliti osobu, a ne CV. Ne treba vas biti strah pitati za posao i u poduzećima koja trenutno nemaju raspisanih natječaja. Najgore što vam mogu reći je ne i to vas ne treba rastužiti – bitno je biti na pravom mjestu u pravo vrijeme.
PRIPREMITE SE ZA INTERVJU
Ukoliko dobijete priliku za intervju, nemojte paničariti. Razgovori za posao su nezgodni za svakoga, a najbolji način da pobijedite tremu je vježba. Vježbajte s nekim iz svoje obitelji, tako da oni budu u ulozi ispitivača. Pokušajte ostati mirni i budite ono što jeste.
KORISTITE POZNANSTVA
O svome pothvatu traženja posla pričajte s rodbinom i prijateljima, jer nikada ne možete znati tko će čuti za neko otvoreno radno mjesto.
I još jedan savjet na kraju: Istražite tvrtke za koje se kandidirate tako da u slučaju intervjua budete dobro upoznati s njihovim poslovanjem. To je veliki plus kod poslodavaca.
Pronalazak posla nije niti malo lak, ali jednom ćete uspjeti!
Izvor: Cafe.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0