Najbolji restorani ZANZIBARA Najbolji restorani ZANZIBARA
Tropsko ostrvo u toplom Indijskom okeanu blizu obala Tanzanije, mesto puno istorije i multikulturnog nasleđa – Zanzibar. Nudi beskarajna predivna iskustva za posetioce, uključujući... Najbolji restorani ZANZIBARA

Tropsko ostrvo u toplom Indijskom okeanu blizu obala Tanzanije, mesto puno istorije i multikulturnog nasleđa – Zanzibar. Nudi beskarajna predivna iskustva za posetioce, uključujući vecere u kućicama izgrađenim u Arapskom stilu, na krovnim terasama ili na neku od stena u okeanu. Uživajte u hrani na putovanju Zanzibarom ne propustite  restorane koje vam toplo preporučujemo na Ostrvu Začina.

#The Rock  (Stena)

Rock je pravi scenski restoran u Africi. Bukvalno se nalazi na steni u plavim vodama Indijskog okeana, ovaj restoran je jedan od najpoznatijih u Zanzibaru i definitivno ga treba posetiti ukoliko želite da uživate u svežim egzotičnim morskim receptima. Prvobitno izgrađen za potrebe lokalnih ribara restoran ima samo 12 stolova koji se veoma brzo popune, pa razmislite o rezervaciji kako bi ste bili sigurni da ćete dobiti najbolja mesta u restoranu. Meni je zasnovan na velikom izboru morskih plodova koji su na raspolaganju, neki od specijaliteta su salata od hobotnice, morske špagete, lignje a tu su naravno vegeterijanski  i specijalni dečiji meni.

#La Taverna

Sjajna opcija za turiste sa apetitom za kuvanu Italijansku hranu je La Taverna, ali je  i pravo mesto za vas ukolik volite hrskavu picu ili domaće testenine i paste. Sve se pravi od svežih namirnica a neke su uvezene direktno iz italije kako bi ukus bio veran originalu. Meni sadrži sve ukusne klasike Italijanske gastronomije počevši sa bolonjeze, panini i pice pripremljene po porodičnom receptu u peći na drva jedinstevoj ove vrste na Zanzibaru. La Taverna takođe poseduje široku kolekciju vrhunskih internacionalnih vina iz Španije, Francuske, Australije, Čilea i Južne Afrike.

#Serena Inn

Serena Inn restoran leciran je u neposrednoj blizini plaže, istorijskih znamenitosti, sultanove palate i ostataka Porugalske arhitekture koji dominiraju starim delom Zanzibara poznatiji kao Stone Town (Grad Stena). Ovaj mali luksuzni hotel na Zanzibaru idealna je destinacija za posetioce u potrazi za sofisticiranim iskustvom u ovom Afričkom gradu. Terasa na krovu restorana nudi jedinstven pogled na zaliv, odlika restorana su jela zasnovana na dnevnom ulovu svežih plodova mora, ribe, orade, crvene i bele snapere, barakude, tune, jastoga, kozice, lignje ili krabe.

#Spice Cafe

Lociran u palati iz 19. veka, bivšoj Svahili sultanovoj palati, Spice Cafe danas predstavlja popularan savremen hostel kog povremeno posećuju poznate ličnosti a sa sobom nosi i reputaciju jednog od najboljih restorana u Zanzibaru. Večera se služi na krovu restorana što je odlična prilika da uživate u toplim bojama zalaska sunca, ali pre svega razmislite o rezervaciji jer ovaj mali restoran veoma brzo bude  zauzet. Meni uključuje jastoga na zelenoj papaja salati, ribu pečenu u listovima banane sa kokosovim čilijem ili tambi sa grilovanim mangom.

#House of Spice (Kuća Začina)

Podsetnik na dugogodišnju industriju začina na Zanzibaru, Kuća Začina je jedan od najpopularnijih restorana u Kameom gradu (Stone Town). Restoran se prostire na jednoj od terasa na kojima su se sušili začini pre nego što se počne sa pakovanjem. Ostale prostorije ove trospratne kuće iz 18. veka su korišćene u prošlosti za proizvodnju i prodaju ove nekada vredne robe. U restoranu se služi međunarodni meni uključujući mediteranska jela i veoma primamljiva pica.

#Upendo

Upendo vam daje baš ono pravo iskustvo koje se može očekivati samo na ostrvu: beli pesak, kokosova stabla i zapanjujuće dramatičan pejzaž. Deo luksuznog rezervata lociran na plaži Peninsula u jugoistočnom Zanzibaru, ovaj restoran predstavlja pravi mali tropski raj i stanicu za sve koji žele da probaju krabu, kozice, jastoga ili riblje specijalitete dok uživate u jednom od najlepših pogleda na ovom Afričkom ostrvu.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0