Najbolje fotografije divljeg života za 2013. Najbolje fotografije divljeg života za 2013.
Najbolje radovi ovogodišnjeg takmičenja za najbolju fotografiju divljeg života otkrivaju nevjerovatan uvid u kraljevstvo životinja. Među 48.000 fotki pristiglih iz 96 zemalja, pobijedio je... Najbolje fotografije divljeg života za 2013.

Najbolje radovi ovogodišnjeg takmičenja za najbolju fotografiju divljeg života otkrivaju nevjerovatan uvid u kraljevstvo životinja.

Među 48.000 fotki pristiglih iz 96 zemalja, pobijedio je fotograf iz Južne Afrike Greg du Toit sa fotografijom nazvanom “Bit slonova”. On je izbliza uhvatio sisare okupljenje oko stajaće vode u rezervatu u Bocvani, dok jedno mladunče protrčava ispred kamere.

Fenomenalna je i fotografija 14-godišnjeg Indijca Udayan Rao Pawara, koji je ovjekovječio trenutak u kojem ženka krokodila na glavi nosi nekoliko potomaka koji su se poredali tako da izgleda kao da su formirali krunu na njenoj glavi. On je osvojio titulu za najboljeg mladog fotografa godine.

Paul Souders snimio je zastrašujuću fotografiju ženke polarnog medvjeda dok vreba ispod ledene vode. On je sa čamcem otišao u Hudsonov zaliv, Kanada kada je ugledao medvjeda na obali.

“Prišao sam joj jako sporo, a zatim je zaronila. Bila je to igra mačke i miša. Čuo sam je kako sporo diše dok me gledala ispod površine ili kada bi izronila da udahne. Bio je to izuzetan momenat”, rekao je.

U galeriji pogledajte ovogodišnje pobjednike takmičenja koje je osnovano 1964. godine koje organizuje Nacionalni historijski muzej iz Londona i magazin BBC Wildlife. Takmičenje se organizuje u 18 pojedinačnih kategorija.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0