Najavljena premijera predstave »Cijena sreće« Emira Hadžihafizbegovića Najavljena premijera predstave »Cijena sreće« Emira Hadžihafizbegovića
Premijera dramske predstave »Cijena sreće« koju je napisao i režirao te za nju odabrao glazbu Emir Hadžihafizbegović održat će se 7. veljače u osječkome... Najavljena premijera predstave »Cijena sreće« Emira Hadžihafizbegovića

Premijera dramske predstave »Cijena sreće« koju je napisao i režirao te za nju odabrao glazbu Emir Hadžihafizbegović održat će se 7. veljače u osječkome Hrvatskome narodnom kazalištu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Intendant osječkoga HNK Božidar Šnajder istaknuo je kako je riječ o prvoj suradnji osječkoga kazališta i poznatoga sarajevskog glumca i redatelja Hadžihafizbegovića koji se u Hrvatskoj prvi put pojavljuje i u ulozi redatelja.

»Ova predstava zaista nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer propitkuje svakoga u najosjetljivijoj intimi duše što je to zapravo sreća, posebno u trenutcima kada se susrećemo s bolešću djeteta«, rekao je Šnajder.

Dodao je kako se opet pokazalo da u životu ništa nije slučajno, pa tako ni zamolba za pomoć Udruge »Veliko srce malom srcu« koja okuplja roditelje, liječnike i zdravstveno osoblje koji se skrbe za djecu s urođenim srčanima manama i drugim srčanim bolestima. »Ni trenutka nismo dvojili te smo zajedno s redateljem, glumcima i cijelim ansamblom odlučili da jedna od predstava ‘Cijena sreće’ bude humanitarna za Udrugu ‘Veliko srce malom srcu’.

Upravo i predstava ‘Cijena sreće’ govori o malome bolesnom dječaku čiji roditelji na sve moguće i nemoguće načine prikupljaju novac za njegovu operaciju srca i liječenje u inozemstvu«, rekao je.

Autor i redatelj drame Emir Hadžihafizbegović rekao je kako je duboko dirnut »načinom na koji su glumci prihvatili njegovu priču i dali dušu u njezinu izvođenju te cjelokupnim doživljajem osječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta, grada Osijeka i svih građana s kojima se susreće«.

Istaknuo je kako vjeruje da će ta predstava mnoga izvođenja doživjeti i u BiH. »Predstavu radim sa sedam veličanstvenih ljudi i glumaca, ali i sa svim ostalim teatarskim radnicima i zaposlenicima bez kojih predstava nikada ne bi nastala i koji su zajedno sa mnom odsanjali ovu priču«, rekao je.

Priča o sudbini dviju obitelji prikazana kroz šest slika zapravo je metafora groteske kroz koju ne prolazi samo hrvatsko društvo, nego i regija, pa i planet u cjelini, rekao je Hadžihafizbegović. Nažalost, dodao je, »vrijeme je to u kojemu laž, pohlepa, mržnja, srušeni sustavi vrijednosti, politička tiranija, ksenofobija i vjerska demagogija postaju stil života«.

Autor i redatelj posebice je istaknuo da je predstava napravljena jednostavno, dodajući kako takvu jednostavnost nije lako postići. Apostrofirao je nobelovca Ivu Andrića, koji je rekao kako je »umjetnost uzdići se do jednostavnosti«.

Uloge u predstavi »Cijena sreće« povjerene su osječkim glumcima Vladimiru Tintoru, Tatjani Bertok-Zupčić, Miroslavu Čabraji, Dušku Modriniću, Ivani Gudelj, Jasni Odorčić i Aljoši Čeplu.
Scenu je oblikovala i kostime osmislila Jasna Bošnjak, a kostimi su izrađeni u krojačkoj radionici osječkoga HNK pod vodstvom Zvonka Majdiša.

Na konferenciji za novinare bili su i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo te osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, koji su izrazili zadovoljstvo suradnjom s poznatim umjetnikom iz BiH te velikim zanimanjem publike za tu predstavu.

slobodnabosna.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0