Na rubu znanosti: Informoterapija Na rubu znanosti: Informoterapija
Organizam čovjeka može primati informaciju ne samo preko osjetila nego i izvan njih. U slučaju elektromagnetskih kolebanja ultravisoke frekvencije, infracrvenog zračenja ili radijacije informacija... Na rubu znanosti: Informoterapija

Organizam čovjeka može primati informaciju ne samo preko osjetila nego i izvan njih. U slučaju elektromagnetskih kolebanja ultravisoke frekvencije, infracrvenog zračenja ili radijacije informacija se ne dobiva preko organa osjetila, ali može izazvati poremećaj tj. bolest stanice. Zašto se ne bi isti princip koristio i za ozdravljivanje?

To se zapitao ukrajinski znanstvenik, doktor bioloških znanosti Zenovij Dmitrovič Skripnjuk i još 1989. eksperimentalno je dokazao da, uz materiju i energiju, faktorom liječenja može biti i informacija; da postoje stanični jezici sa svojom fonetikom, morfologijom i sintaksom; da ljekovita informativna priopćenja, tj. informaciju, treba prenositi jednim od jezika koji shvaćaju stanice organizma čovjeka, a to su jezici molekula DNK, RNK, bjelančevina, membrana. Dr. Skripnjuk je tada formulirao osnovne principe teorije informoterapije.

Riječ je o ponovnom uspostavljanju sposobnosti raznih organa da normalno razmjenjuju informacije na staničnom nivou, a koje mogu biti promijenjene, poremećene i čak djelomično izgubljene. U emisiji je predstavio rezultate višedesetljetnog rada.

Pronađi cijelu emisiju na youtube-u

Pratite jednu od najboljih dokumentarnih emisija sa ovih prostora: HRT 1 Na rubu znanosti, Svakog ponedjeljka od  23 sata.

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0