Na koji način održati ljubavnu iskru u braku Na koji način održati ljubavnu iskru u braku
Da li vam se čini kao da osjećaj poleta, uzbuđenosti, sreće i zaljubljenosti koje ste osjećali na početku veze polako prolazi, te da vaša... Na koji način održati ljubavnu iskru u braku
Da li vam se čini kao da osjećaj poleta, uzbuđenosti, sreće i zaljubljenosti koje ste osjećali na početku veze polako prolazi, te da vaša (ili bračna zajednica) postaje “mrtva”? Gasi li se polako strast koju osjećate prema vašem partneru i osjećaj topline u srcu kada ugledate svog partnera? Ukoliko je odgovor na ova pitanja pozitivan, nastavite čitati ovaj teskt.

Da li ste primijetili da sve što vas okružuje traži konstantnu energiju, vrijeme i pažnju? Ukoliko redovito ne pospremate kuću ili se vratite u dom u kojem niko nije živio dugo vremena, vidjećete “talog” prašine po namještaju, paučine po zidovima, a čak i lijepe umjentine izgubiće sjaj.

Ukoliko ne zaljevate biljku duže vrijeme uvenuće, a ako ne pomazite vašeg kućnog ljubimca i ne posvetite mu pažnju, on će se “naljutiti”.
Baštu u kojoj vrtlar nije dugo dolazio zarašće korov, a čak i šuma ukoliko se ne održava (redovito se ne sijeku grane koje su suhe), neće više biti prohodna.
Dakle, sve oko nas zahtijeva konstanu pažnju, brigu, odavanje energije, trud i posvećenost, kako i vrijeme.  Zašto onda to zaboravimo u odnosu sa našim parnterom?
Uzimamo li našeg partnera “zdravo za gotovo”?
Zašto nakon nekog vremena partnera shavatimo “zdravo za gotovo” i ne šaljemo mu više duge romantične poruke, ne pišemo ljubavne čestitke, ne kupujemo knjige sa ljubavnim stihovima, ne nosimo onu lijepu haljinu što smo kupili da ga impresioniramo na početku veze, ne zovemo tokom dana da mu kažemo da ga volimo, ne izlazimo na romantična mjesta i ne idemo više u romantične šetnje?
Kako ne upasti u “kolotečinu”?
Ukoliko dopustimo da se ovi mali rituali izgube nakon nekog vremena, kreiraćemo recept za propast naše veze ili braka. Bez malih rituala iznenađenja i pokazivanja ljubavi, naša veza sa partnerom vremenom će postati mrtva, dosadna i slična rutini. Ovo je ključni razlog zašto parovi koji su dugo godina zajedno ili u bračnoj zajednici padnu u “kolotečinu” i počnu da žive kao “cimeri”.
Mali znaci pažnje puno znače
Da vam se ovo ne bi desilo, nastojte da svakoga dana date svom partneru do znanja koliko vam je stalo do njega, da li riječima ili malim znacima pažnje (koji njemu znače). Napravite njegov omiljeni desert i nacrtajte na njemu srce ili napišite šlagom ili čokoladnim sirupom “Volim te”, ostavite romantične porukice u džepu košulje koju će vaš partner sutra obući na posao, pošaljite mu romantičan e-mail (samo da ga podsjetite koliko vam znači), izađite jednom tjedno na neko romantično mjesto (barem na šoljicu kafe, ne mora to biti obimna večera ili neki luksuzni setting), kupite mu novu knjigu od njegovog omiljenog autora ili neku drugu sitnicu koja njemu puno znači, čisto da ga iznenadite…
Sjetiti se što ste radili na početku vaše veze i nastavite to činiti opet. Toliko je jednostavno!

Ukoliko uspijete ove male “ljubavne” rituale održati živima, svaki će vam mjesec u godini biti “medeni”!

Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0