Muzičarki Emini Vrpčić violina na poklon od Instituta iz Kremone Muzičarki Emini Vrpčić violina na poklon od Instituta iz Kremone
”Institut iz Kremone, osnovan 1938. godine i otvoren za učenike iz cijelog svijeta, jedinstvena je institucija, čuvar ogromnog kulturnog nasljeđa i svjedok snage muzike... Muzičarki Emini Vrpčić violina na poklon od Instituta iz Kremone

”Institut iz Kremone, osnovan 1938. godine i otvoren za učenike iz cijelog svijeta, jedinstvena je institucija, čuvar ogromnog kulturnog nasljeđa i svjedok snage muzike i spajanja naroda i kultura”, kazao je to danas u Sarajevu ambasador Republike Italije u BiH Ruggero Corrias prilikom svečanosti uručenja bh. studentici Emini Vrpčićvioline stavljene na raspolaganje od Instituta za srednjoškolsko obrazovanje “Antonio Stradivari” iz Kremone.

Mlada muzičarka moći će koristiti ovaj cijenjeni instrument za pripremu prijemnog ispita na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Institut srednjoškolskog obrazovanja ‘Antonio Stradivari’ u Kremoni obuhvata Međunarodnu školu za izradu violina i Muzičku gimnaziju, osnovanu 2010. godine.

Obrazovnom ponudom, predviđeni su i specijalistički smjerovi iz modnog dizajna i dizajna interijera.

Najstarija komponenta Instituta, Međunarodna škola za izradu violina, trenutno broji 176 italijanskih i stranih učenika.

Od 1938. do danas, ovu školu je završilo 916 učenika, od čega 340 Italijana, 314 evropskih učenika ne-Italijana, te 262 učenika iz zemalja ne-članica Evropske unije, saopćeno je iz Ambasade Italije.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0