Muškarci više vole žene s manje šminke Muškarci više vole žene s manje šminke
Rezultati najnovijeg naučnog istraživanja objavljenog u časopisu “Experimental Psychology” pokazali su da muškarci više vole žene s manje šminke na licu, prenosi Anadolu Agency... Muškarci više vole žene s manje šminke

Rezultati najnovijeg naučnog istraživanja objavljenog u časopisu “Experimental Psychology” pokazali su da muškarci više vole žene s manje šminke na licu, prenosi Anadolu Agency (AA). U istraživanju je navedeno da žene koje stavljaju previše šminke na lice  mogu izgledati “neprivlačno” pa čak i iritirajuće za većinu muškaraca.

Naime, britanski profesori na univerzitetima Bangor i Aberdeen proveli su opsežnu studiju u kojoj su učestvovale 44 žene kojima su podijelili različite vrste šminke kako bi se “dotjerale i uljepšale” kao da izlaze u pravu noćnu zabavu.

Iste žene i djevojke su fotografisane prije i nakon stavljanja šminke na lice koje su prikazane grupi studenata i studentica koji su imali zadatak da odaberu fotografije koje im se više sviđaju.

Većina studentica su izabrale fotografije žena koje su imale na sebi mnogo šminke dok je većina muškraca izabrala fotografije žena ili djevojaka s malo ili nikako šminke.

Prije samog istraživanja, istraživači su predviđali da će se muškarcima više svidjeti djevojke ili žene s više šminke na licu, ali se na kraju pokazalao suprotno.

Istraživači su na kraju studije zaključili da se žene, u većini slučajeva, šminkaju zbog postojećeg trenda kako bi izgledale lijepe iako u stvarnosti možda i nisu.

“Rezultati koje smo dobili pokazuju da se većina žena šminka zbog očekivanja kod muškaraca koja su se, eto, pokazala pogrešnima i varljivima”, navode britanski profesori u svome istraživanju.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0