Mudrost kralja Solomona: Tamo gdje se u tvom životu nalazi ljubav, tamo se nalaze odgovori Mudrost kralja Solomona: Tamo gdje se u tvom životu nalazi ljubav, tamo se nalaze odgovori
Ono što je važno je da posežeš ka drugim ljudima, a ne da se izoliraš. Mi ponekad osjećamo da u izolaciji pronalazimo sebe. Ali,... Mudrost kralja Solomona: Tamo gdje se u tvom životu nalazi ljubav, tamo se nalaze odgovori

Ono što je važno je da posežeš ka drugim ljudima, a ne da se izoliraš. Mi ponekad osjećamo da u izolaciji pronalazimo sebe. Ali, to nije tako. Mi pronalazimo “sebe” u interakciji s drugima. To i jest razlog zašto se ne nalazimo na pustom otoku. Mi smo ovde da bismo uključili druge živote u svoj život. Da bismo ih pozvali unutra. Lekcije koje se trebaju naučiti su u toj interakciji.

Možda ne postoje riječi kojima se to može izraziti, ali tvoja ljubav prema životu se može prenijeti. Tvoja ljubav prema životima koji su oko tebe. To je ono što nose ljudi, ta njihova sposobnost da vole. Kad ljudi izgube tu sposobnost, oni propadaju i izumiru iznutra. Usredotoči se na tu ljubav.

Kad si usmjeren ka postizanju rezultata, stvari se ne pojavljuju istog trenutka za tebe. Znaj da se tamo gdje se u tvom životu nalazi ljubav, nalaze i odgovori, oni su tu u toj tvojoj sposobnosti da zaključiš gdje je ljubav u tvom životu. To je staza. Sve ostalo će doći na svoje mjesto.

Tako, recimo, veze koje imaš s članovima svoje obitelji su najvažnije veze u koje imaš u ovoj ravni. One ne samo da stvaraju tvoj život, već i tvoju namjeru u ovom prisustvu o kojem govorimo kao o životu. One ti daju misiju – okolnosti u kojima si gost – koju si sam izabrao. Te veze koje nas spajaju su od suštinske važnosti i neočekivane nagrade dolaze od njihovog ispunjenja. Ti dolaziš ovdje da bi bio dio njihovog života. Ti si njih izabrao.

Ti si emotivno spojen s njima. Ti imaš mnogo toga za naučiti od njih. Oni neće biti ovdje još dugo. A nećemo ni mi… ti… oni. Ti moraš pokušati izvući iz njih njihovo iskustvo o ljubavi.

Pitaj ih za ljubavi koje imaju u svom životu. Naučit ćeš mnogo. Ne moraju to da biti ljudi, već pitaj što vole u prirodi.

Pitaj svoju majku što ona voli u ovom životu. Sve ih pitaj gdje je njihova ljubav. Otkrit će se neki duboki odgovori. + Kad dijeliš tu veličinu, ti se razvijaš i ideš na višu ravan. Mi provodimo toliko mnogo vremena govoreći o onome što mrzimo. To je djetinjasto. Vrata se otvaraju u ljubavi i obitelji.

Isto tako sa svojim bakama i djedovima. Pitaj njih što su voljeli u svom životu. Što i dalje vole. To možda zvuči otrcano, ali nije.

Budi otvoren s njima i reci im što ti voliš. Tako ćeš sve promijeniti. Dopusti im da vide tko si.

Iz knjige “Solomon govori” Izvor: http://alternativainformacije.com/

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0