Mostar: 447. skokovi sa starog mosta Mostar: 447. skokovi sa starog mosta
U Mostaru se 28.07.2013. održavaju 447. skokovi sa Starog mosta na kojima je sudjelovalo oko 80 skakača iz regije. Natjecanje se održalo tradicionalno  u... Mostar: 447. skokovi sa starog mosta

U Mostaru se 28.07.2013. održavaju 447. skokovi sa Starog mosta na kojima je sudjelovalo oko 80 skakača iz regije.

Natjecanje se održalo tradicionalno  u dvije discipline; skokovi na noge i i skokovi na glavu tzv. “mostarska lasta”, a predviđeni su i revijalni skokovi veterana.

Brojni turisti, te gosti iz BiH i regije došli su  u Mostar kako bi posmatrali tradicionalne skokove sa mostarskog simbola, Starog mosta. Kupači su zauzeli mjesta na plaži ispod mosta, dok neki u hladu čekaju početak skokova.

Nagrade su osigurane za skakače u obje discipline, pa će tako prva tri mjesta u disciplini lasta skakači dobiti 2.500, 2.000 i 1.500 KM. Skakači u disciplini skakanja na noge dobit će 1.500, 1.000 i 500 KM.

U okviru popratnog programa “skokova” održava se turnir u tavli, pije se kava iz najveće džezve na svijetu, a predviđena je i bakljada na Starom mostu.

Lorens Listo pobjednik je 447. skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini lasta, što je njegova sedma pobjeda u ovoj disciplini.

Pored Liste, u disciplini lasta, titulu viceprvaka ponio je Mustafa Šarić, dok je trećeplasirani bio Marijan Milanović. U disciplini skokova na noge – let, titula prvaka pripala je Kenanu Jugi. Drugoplasirani u disciplini let je Igor Kazić, a treće mjesto osvojio je Ermin Sarić.

Izvor: Fena/Anadolija

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0