MOJ ŽIVOT MOJA PRAVILA MOJ ŽIVOT MOJA PRAVILA
Sve je život i pravila zivota “MOJ ZIVOT MOJA PRAVILA” Prvi savjet je o najboljim stvarima: Gdje god da se nalaziš, potrudi se da... MOJ ŽIVOT MOJA PRAVILA

Sve je život i pravila zivota “MOJ ZIVOT MOJA PRAVILA”

Prvi savjet je o najboljim stvarima:
Gdje god da se nalaziš, potrudi se da tamo budeš svim svojim srcem. Najbolje stvari se dešavaju ljudima kad se najmanje nadaju.
Drugi savjet se odnosi na pobjeđivanje – ako hoćeš da pobijediš (pobjeđuješ) moraš biti potpuno spreman da radiš jako mnogo. Uz zrnce sreće sigurno ćeš uspjeti. Sve ostalo su samo loši izgovori.
Treći savjet je o strpljenju – budi strpljiv u periodu kad život nije na tvojoj strani. Ponekad ćeš se osjećati bespomoćno, poput bube koju za tren oka spljošti vjetrobransko staklo, a ponekad ćeš se osjećati moćno poput vjetrobranskog stakla.
Četvrti savjet je o receptu za kreativnost: dozvoli djetetu u sebi da preživi čak i kad dođeš u zrele godine. Budi znatiželjan poput djeteta jer takvi ljudi za života skupe najzanimljivije priče vrijedne slušanja.
Peti savjet je o ljepoti. Prepusti se istraživačkom porivu u sebi i iskoristi svaku priliku da uživaš u prizorima koji će ti oduzeti dah. Na kraju životnog puta je to jedino što se pika.
Šesti savjet je o ljubavi: ne možeš iskusiti pravu ljubav ako nisi spreman da rizikuješ i kažeš šta osjećaš. Rizikuj, uvijek rizikuj u ljubavi jer čak i ako te odbiju, tvom srcu.

Ramiz Imamovic

Preuzeto sa:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006733604829

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0