Modiko kreativci predstavljaju BiH u Londonu Modiko kreativci predstavljaju BiH u Londonu
Od 16. do 23. februara Ambasada BiH u Londonu ugostit će modne djelatnike iz BiH kao dio Međunarodnog modnog izloga (International Fashion Showcase), projekta... Modiko kreativci predstavljaju BiH u Londonu

Od 16. do 23. februara Ambasada BiH u Londonu ugostit će modne djelatnike iz BiH kao dio Međunarodnog modnog izloga (International Fashion Showcase), projekta organizovanog u saradnji s British Fashion Councilom i British Councilom.

“Poznat kao međunarodni modni centar i generator avangardnog modnog dizajna, London je jednako poznat kao leglo novih trendova, dizajnera i mode, kao i magnet za međunarodni modni press i kupce u potrazi za najnovijim talentima i svježim modnim trendovima”, poručuju iz Udruženja modnih djelatnika i kostimografa Modiko, koji sa British Councilom sarađuje još od 2011. godine, kada su nastali i prvi Modiko modni filmovi.

Ove godine, saradnja se nastavlja ambicioznim poduhvatom predstavljanja bh. dizajna britanskoj publici, i to u najvažnijem međunarodnom momentu za modnu scenu, tokom London Fashion Weeka – Modiko kreativci predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom modnom izlogu u Londonu. Izložba pod nazivom “HangOn” predstavlja etablirane i nadolazeće dizajnere iz Bosne i Hercegovine, okupljene u udruženju modnih djelatnika i kostimografa Modiko.

Izložba će biti u vidu modne instalacije koja će prikazati kreacije posebno načinjene za ovu priliku, te ponuditi jedinstveno viđenje domaće modne scene, ujedno prateći i posljednje svjetske trendove. Ovu interaktivnu izložbu također će sačinjavati audiovizuelni elemetni, fotografije, kao i Modiko showroom.

Na izložbi učestvuju: Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, OSHYOSH by Vanja Ciraj & Irma Saje, Lejla Hodžić, Lena Stefanović, Vanja Lisac, She:You by Neira Sinanbašić, Adisa Vatreš & Naida Begović, Ensar Dervišbegović, Nermina Varešanović, Maja Talović, Ata Omerbašić, Ljiljana Šaković, Belma Lizde Kurt i Gasha Miladinović.

klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0