Mladi za Mlade: Postavljena dva rekorda u plivanju BiH Mladi za Mlade: Postavljena dva rekorda u plivanju BiH
Na Olimpijskom bazenu Otoka jučer je završen Međunarodni plivački miting “Mladi za mlade 2013“, koji su organizovali Udruženje “Mladi za mlade i Plivački klub... Mladi za Mlade: Postavljena dva rekorda u plivanju BiH

Na Olimpijskom bazenu Otoka jučer je završen Međunarodni plivački miting “Mladi za mlade 2013“, koji su organizovali Udruženje “Mladi za mlade i Plivački klub Sport Time uz suorganizaciju JP Olimpijskog bazena Otoka.

Na Mitingu je nastupilo 290 takmičara iz 31 kluba. Pored klubova iz Bosne i Hercegovine, na takmičenju su nastupili klubovi iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

Rekorde Bosne i Hercegovine u konkurenciji do 14 godina postaviili su  Amar Šapčanini (Sport Time Sarajevo) u disciplini 50 metara prsno (33.93) i  Negra Ahmetspahić (GKVS Sarajevo) u disciplini 100 metara delfin (1:06.59).

Takmičari sa najvrijednijim rezultatima po osvojenim bodovima su nagrađeni novčanim nagradama, a to su u ženskoj konkurenciji 1. Tanja Šmid (Jug – Dubrovnik), Katarina Radoš (Zagrebački plivački savez) i  Ivana Ninković (Olimp – Banja Luka).

U muškoj konkurenciji nagrede su dobili Boris Stojanović (PK Kikinda), Ivan Biondić (Zagrebački plivački savez) i Kristijan Tomić (Zagrebački plivački savez).

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0